Ο δημιουργός του Mr. Robot θα μεταφέρει το 'Metropolis' σε σειρά

Ένα sci-fi αριστούργημα αναλαμβάνει ο Sam Esmail
17 Δεκεμβρίου 2016 12:54
Ο δημιουργός του Mr. Robot θα μεταφέρει το 'Metropolis' σε σειρά

Ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter μεταδίδει πως ο Sam Esmail, δημιουργός του εξαιρετικού Mr. Robot, αναπτύσσει την τηλεοπτική μεταφορά του Metropolis σε μια μίνι σειρά. Πρόκειται για την εμβληματική γερμανική sci-fi ταινία του 1927 από τον Fritz Lang, που αποτελεί ορόσημο στο genre και ένα από τα αριστουργήματα του. Το Metropolis, θα έχει την ίδια ιστορία με την αρχική ταινία, η οποία πραγματεύεται την ιστορία δύο ανθρώπων που ερωτεύονται αλλά προέρχονται από τα δύο άκρα της κοινωνικής τάξης. Σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι πλούσιοι βιομήχανοι ελέγχουν τα πάντα από τους ψηλούς ουρανοξύστες τους, ενώ η κατώτερη τάξη δουλεύει συνεχώς για να παρέχει ενέργεια στους πλούσιους και τα μηχανήματα τους. Έτσι, οι δυο τους σχεδιάζουν για το πως θα καταστρέψουν το σύστημα. 

Ακόμη δεν είναι γνωστός ο ακριβής ρόλος του ιδιοφυούς δημιουργού του Mr. Robot στη μίνι σειρά, όμως λέγεται πως θέλει πρώτα να εστιάσει στο high tech thriller του. Λέγεται επίσης πως η Universal Cable διατίθεται να ρίξει έως και $10 εκατομμύρια για το κάθε επεισόδιο. 

Άλλωστε η Universal Cable Productions, που χρηματοδοτεί το όλο deal, δεν βιάζεται να αναπτύξει τη σειρά και δίνει περιθώριο δύο-τριών ετών, κάτι που θα επιτρέψει στον Esmail να ολοκληρώσει με άνεση το πλάνο του για την περιπέτεια του Elliot Alderson, η οποία θα διαρκέσει 4 ή 5 σεζόν.