Το cast του Game of Thrones στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Πιθανά τα γυρίσματα στα νησιά μας
02 Ιουλίου 2016 06:26
Το cast του Game of Thrones στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Οι Liam Cunningham (Ser Davos), Lena Headey (Cersei) και Maisie Williams (Arya) βρέθηκαν στη Λέσβο μετά τη συνεργασία του Game of Thrones με την International Rescue Committee, για να ενημερωθούν και να  ενημερώσουν με τη σειρά τους τον κόσμο για το θέμα των προσφύγων και των μετακινήσεων πληθυσμών σε όλο τον πλανήτη και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα για τους 57.000 ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Μίλησαν με οικογένειες στο Καρά Τεπέ και στη συνέντευξη Τύπου η Headey δήλωσε:

Αυτοί οι έξυπνοι, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι θέλουν να πάνε σπίτι τους. Θέλουν να επιστρέψουν στις κοινότητές τους και τις γειτονιές τους. Θέλουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους αλλά έχουν κολλήσει. Έχουν αποκλειστεί. Και είναι απίστευτα λυπηρό. Κατανοητό. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για αυτούς. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για αυτούς.

Με τη σειρά του ο Cunningham είπε:

Αυτό δεν είναι σεισμός, δεν είναι παλιρροιακό κύμα. Είναι μια κρίση φτιαγμένη από τον άνθρωπο. 57.000 είναι αποκλεισμένοι στην Ελλάδα. Στρατόπεδα προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Είναι πραγματικά αυτό το στάνταρ που θέλουν να θέσουν οι ηγέτες της Ε.Ε. για να απαντήσουν στην παγκόσμια προσφυγική κρίση;

Η Maisie Williams είπε:

Για μένα το θέμα είναι τα παιδιά… παιδιά με τέτοιες προοπτικές, με τόσα όνειρα και ελπίδες. Ποια ανθρωπιά τους επιτρέπει να μαραζώνουν στα στρατόπεδα προσφύγων – στην Ευρώπη;

Οι τρεις τους κάλεσαν επίσης όλο τον κόσμο να έρθει στη Λέσβο και να κάνει τις διακοπές του εκεί, δεσμευόμενοι πως με την πρώτη ευκαιρία θα έρθουν και οι ίδιοι για διακοπές. Μάλιστα φωτογραφιζόμενοι στο κάστρο της Μυτιλήνης παραδέχτηκαν πως θα μπορούσε να είναι σκηνικό του Game of Thrones και πως θα μεταφέρουν την επιθυμία τους στην παραγωγή.