Η καταγωγή του Jon Snow μέσα από το infographic του HBO

"Promise me Ned"
30 Ιουνίου 2016 09:02
Η καταγωγή του Jon Snow μέσα από το infographic του HBO

Το δέκατο και τελευταίο επεισόδιο της έκτης σεζόν του Game of Thrones ήταν και μια επιβεβαίωση της επικρατούσας θεωρίας για την καταγωγή του Jon Snow, φήμες που προήλθαν από τα βιβλία A Song of Ice and Fire του R.R. Martin.

Ακολουθούν spoilers

Οι υποψίες πως ο Jon Snow δεν μπορεί να είναι το μπάσταρδο του “ευγενούς” Ned Stark και μιας γυναίκας που είχε γνωρίσει κατά την εκστρατεία του Robert Baratheon έναντι του θρόνου, υπήρξαν από την αρχή, όταν τα βιβλία αναφέρθηκαν στον Πύργο της Χαράς (Tower of Joy). Εκεί, ο Rhaegar Targaryen, πρίγκηπας και διάδοχος του θρόνου, γιος του Τρελού Βασιλιά, είχε την Lyanna Stark, αδερφή του Ned και αρραβωνιαστικιά του Robert. Το μωρό με τα καστανά μάτια που αφήνει η Lyanna με την τελευταία της πνοή στα χέρια του Ned, αφήνεται να εννοηθεί πως είναι ο Jon Snow, ο οποίος εξυψώνεται αυτόματα στη σειρά από ένα μπάσταρδο σε νόμιμο διάδοχο του Iron Throne.

Για να διαλύσει όποια σύννεφα αμφιβολίας για την καταγωγή του Jon Snow, το HBO έδωσε στη δημοσιότητα ένα infographic που ξεκάθαρα απεικονίζει τον Rhaegar Targaryen ως τον πατέρα και την Lyanna Stark ως τη μητέρα του Jon Snow. Το πώς θα μάθει ο Jon αυτή την αλήθεια θα το δούμε την επόμενη σεζόν, αφού ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει την αληθινή καταγωγή του είναι ο Bran Stark, ο οποίος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Τείχους.