Θα βγει 2η σεζόν για τη σειρά Shogun; Οι συντελεστές απαντούν!

Η σειρά των FX/ Disney Plus είναι η πρώτη του 2024 που έκανε πάταγο
09 Μαρτίου 2024 11:03
Θα βγει 2η σεζόν για τη σειρά Shogun; Οι συντελεστές απαντούν!

Η σειρά Shogun σε παραγωγή FX και διανομή Disney Plus είναι η πρώτη σειρά του 2024 που κάνει πάταγο, κι ας αποτελεί remake της ομώνυμης σειράς του 1980. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι δικαιωματικά διθυραμβικές με σκορ στο Rotten Tomatoes που φτάνει το 99%, ενώ και η ανταπόκριση του κοινού είναι μέχρι στιγμής άκρως θετική. 

Υπάρχει ήδη τόσο μεγάλη ζήτηση που αρκετός κόμσος αναρωτιέται αν η σειρά θα συνεχιστεί για μία ακόμη σεζόν. Τελικά, οι showrunners του Shogun απάντησαν στο ενδεχόμενο μιας 2ης σεζόν του Shogun και τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά κάτι που οφείλεται και στο πρωτογενές υλικό του. Βλέπετε, η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο "Shogun" του James Clavell από το 1975, το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί σε σειρά στα 80s με τεράστια επιτυχία για την εποχή -μάλιστα είχε προβληθεί και στην ελληνική τηλεόραση. 

Μιλώντας στο THR, οι showrunners και κεντρικοί συντελεστές του Shogun, Rachel Kondo και Justin Marks, απέκλεισαν πρακτικά το ενδεχόμενο μιας 2ης σεζόν λέγοντας: 

"Φτάσαμε την ιστορία στο τέλος του βιβλίου και βάλαμε μια τελεία στο τέλος αυτής της πρότασης. Μας αρέσει πώς τελειώνει το βιβλίο- ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους και οι δύο ξέραμε ότι θέλαμε να το κάνουμε - και το λήξαμε ακριβώς σε αυτό το σημείo. Δεν είναι σαν μια κανονική τηλεοπτική σειρά, όπου αν βρισκόμασταν σε μια τέτοια κατάσταση για την προώθησή της, δεν θα ήμασταν απλά ήδη στην αίθουσα σεναριογράφων, αλλά θα ήμασταν ήδη στο πλατό για τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν".

Με αυτή την απάντηση θέλει να γειώσει τις όποιες προσδοκίες μπορεί να δημιουργηθούν για μια 2η σεζόν μετά το φινάλε των 10 επεισοδίων. Ο Marks συμπληρώνει επίσης για την προετοιμασία που έκανε η ομάδα του για να μεταφέρουν λεπτομερώς την φεουδαρχική Ιαπωνία, αλλά και το ότι είναι συνειδητοποιημένος για το τέλος της:

"Κατά το παρελθόν έχω βρεθεί στο ίδιο σημείο με παρόμοιες σειρές, όπου χτίζεις ένα ολόκληρο εργοστάσιο, το οποίο παράγει μόνο 10 αυτοκίνητα και μετά το κλείνεις. Είναι κρίμα. Ξέρετε, ένας από τους παραγωγούς μας έγραψε ένα εγχειρίδιο οδηγιών σχεδόν 900 σελίδων για το πώς θα κάνουμε αυτό το σόου - σχεδόν όσο και το ίδιο το βιβλίο Shogun. Όλη αυτή η γνώση για τις υποδομές μπήκε μέσα σε αυτό. Ελπίζω μόνο κάποιος άλλος - ίσως ένας φίλος - να χρειαστεί ένα εγχειρίδιο παραγωγής για τη φεουδαρχική Ιαπωνία κάποια στιγμή, ώστε να μπορώ να πω: "Ορίστε, χρησιμοποιήστε αυτό το βιβλίο. Αυτό θα σας γλιτώσει 11 μήνες".

Τις εντυπώσεις μας από τα πρώτα επεισόδια του Shogun, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ. Το Shogun προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του Disney Plus, με ένα νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη.

Tags: