Shōgun: Σαρώνει η νέα υπερπαραγωγή του Disney+ στο Rotten Tomatoes  - “Must Watch” λένε όλοι!

Έκανε πρεμιέρα με δύο επεισόδια
28 Φεβρουαρίου 2024 15:48
Shōgun: Σαρώνει η νέα υπερπαραγωγή του Disney+ στο Rotten Tomatoes  - “Must Watch” λένε όλοι!

Πριν από λίγες ώρες έκανε πρεμιέρα μία ολοκαίνουργια σειρά-υπερπαραγωγή του FX στο Disney+ και όπως αναφέρουν πολλοί, είναι “must watch”. Ο λόγος γίνεται για το Shōgun, ένα νέο σόου με Σάμουραι που λαμβάνει χώρα στην φεουδαρχική Ιαπωνία του 1600. 

Κεντρικό πρόσωπο εδώ, είναι ο Hiroyuki Sanada στο ρόλο του Άρχοντα Yoshii Toranaga, ο οποίος έγινε μάρτυρας ενός εμφυλίου πολέμου που διαμορφώνεται όσο οι Ιάπωνες αρχίζουν να συγκρούονται με τους Ευρωπαίους – και του παρουσιάζεται μια απίθανη συμμαχία που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Το συνδετικό νήμα ανάμεσα στους Ιάπωνες και τους Ευρωπαίους επαναστάτες θα είναι η Toda Mariko (Anna Sawai), μια γυναίκα παγιδευμένη ανάμεσα στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις και την κληρονομιά της από μια ντροπιασμένη οικογένεια. 

Η νέα σειρά, έχει απίθανες βαθμολογίες αυτή τη στιγμή, αφού στο Rotten Tomatoes παραμένει στο 100% στο Tomatometer και στο 96% από τη βαθμολογία του κοινού. Το Shōgun έχει την ίδια υψηλή βαθμολογία και στο IMDB με 9.3/10 από περισσότερες από 3.000 κριτικές. 

Το Shōgun αποτελείται από 10 επεισόδιο με τα δύο να παίζουν ήδη στο Disney+ Ελλάδας, ενώ κάθε νέο επεισόδιο θα έρχεται κάθε Τρίτη. Η σειρά είχε πάρει το πράσινο φως από το FX πριν από πολλά χρόνια και πλέον είναι πανέτοιμο το project να καταφθάσει στη μικρή οθόνη. Μάλιστα, πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα που το FX θέλει να γίνει το επόμενό του “hit”.  

Το Shōgun είναι μια δημιουργία του Justin Marks, ο οποίος λειτουργεί ως showrunner στη σειρά και έχει δουλέψει και στο Top Gun: Maverick, καθώς και στα The Jungle Book και Counterpart. Πρωταγωνιστούν οι Hiroyuki Sanada (John Wick: Chaper 4), Anna Sawai, Tadanobu Asano (Thor: Ragnarok), Hiroto Kanai (Tuna Girl), Takehiro Hira (Gran Turismo), Moeka Hoshi (Dependence), Tokuma Nishioka (Ultraman Mebius), Shinnosuke Abe (13 Assassins), Yuki Kura (A Girl on the Shore), Fumi Nikaido (Why Don’t You Play in Hell?) και Cosmo Jarvis (Peaky Blinders).

Το Shōgun παίζει αποκλειστικά στο Disney+ στην Ελλάδα.