Disney Plus: Έρχεται το τέλος στην κοινή χρήση κωδικών

Η νέα ενημέρωση της εταιρίας και το νέο σχέδιο που θα εφαρμοστεί το καλοκαίρι
08 Φεβρουαρίου 2024 09:21
Disney Plus: Έρχεται το τέλος στην κοινή χρήση κωδικών

Τον Περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει γνωστό ότι η Disney βάζει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών στον Καναδά και όπως αποκάλυψε τώρα, η εταιρία θα εφαρμογή αυτή τη τακτική παντού. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πως θα εφαρμόσει αυτό το πλάνο σε άλλα μέρη, αλλά ο CFO, Hugh Johnston, είπε και επίσημα ότι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με τους επενδυτές για τα οικονομικά της αποτελέσματα, η Disney αποκάλυψε ότι θα βάλει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών στο Disney Plus φέρνοντας νέα μέτρα, έτσι ώστε να βγάλει άτομα που δεν ανήκουν στο ίδιο «νοικοκυριό». Αυτά τα προφίλ θα βλέπουν μια επιλογή για να κάνουν εγγραφή σε δικό τους ξεχωριστό λογαριασμό.

Ωστόσο, θα υπάρχει και μια νέα επιλογή, όπου ο κεντρικός χρήστης ενός Disney Plus λογαριασμού, θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει προφίλ εκτός νοικοκυριού με έξτρα χρέωση, αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή.

Ο Johnston δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Θέλουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό με το εξαιρετικό περιεχόμενό μας. Ανυπομονούμε να διαθέσουμε αυτή τη νέα λειτουργικότητα για να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία των πελατών και να αυξήσουμε τη βάση των συνδρομητών μας.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν το τέλος της κοινής χρήσης κωδικών θα εφαρμοστεί πρώτα σε Καναδά και ΗΠΑ ή θα έρθει απευθείας παντού, δηλαδή σε όλα τα μέρη που το Disney Plus είναι διαθέσιμο. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος στη κοινή χρήση κωδικών θα τις μάθουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτή η κίνηση της Disney έρχεται μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO Bob Iger, ο οποίος είχε επισημάνει στους επενδυτές ότι παρακολουθούν με προσοχή τα πιθανά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης κοινής χρήσης λογαριασμών στην πλατφόρμα τους. Ο Iger σημείωσε ότι πολλοί χρήστες μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης σε όλο το φάσμα υπηρεσιών της Disney. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η εταιρεία διαθέτει τα τεχνολογικά μέσα για την εποπτεία των δραστηριοτήτων σύνδεσης των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Disney δεν είναι η μόνη εταιρία που πήρε τέτοια μέτρα. Το Netflix είχε κάνει την αρχή, εφαρμόζοντας περιορισμούς με βάση τις IP διευθύνσεις για να αποτρέψει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, κάτι που όπως δήλωσε οδήγησε εν τέλει σε αύξηση της βάσης των συνδρομητών.

Όσον αφορά τον Καναδά, η Disney είχε ενημερώσει όλους συνδρομητές της υπηρεσίας στη χώρα με ένα σχετικό e-mail, τονίζοντας ότι η κοινή χρήση των κωδικών τους πέραν ενός νοικοκυριού πλέον απαγορεύεται.

Tags: