Stranger Things: Η τελευταία σεζόν θα είναι όπως η 1η αλλά σα να “πήρε αναβολικά“

Έτσι υποστηρίζουν ότι θα είναι το vibe της 5ης σεζόν
11 Δεκεμβρίου 2023 10:01
Stranger Things: Η τελευταία σεζόν θα είναι όπως η 1η αλλά σα να “πήρε αναβολικά“

H 5η σεζόν του Stranger Things βρίσκεται μερικές εβδομάδες μακριά μέχρι να πατήσει ξανά πλατό, μετά από σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκε το cast μαζί στα γυρίσματα. To Stranger Things 5 όμως θα είναι και η τελευταία του σεζόν όπως γνωρίζουμε, με ένα φινάλε που αναμένεται επικό, συγκλονιστικό αλλά και ακόμη πιο blockbuster από την 4η σεζόν που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης για το Netflix. 

Οι δημιουργοί της σειράς Ross και Matt Duffer παραχώρησαν μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στην Guardian και φυσικά αναφέρθηκαν στο Stranger Things 5, του οποίου τα γυρίσματα και η παραγωγή αναγκαστικά καθυστέρησαν λόγω της πρόσφατης κρίσης στο Χόλιγουντ, με τις απανωτές απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών. 

Θέλοντας να περιγράψουν αυτό που θα δουν οι τηλεθεατές, οι Duffers είπαν πως η πλοκή θα παραλληλίζεται με αυτήν της πρώτης σεζόν, κάνοντας έτσι μια επιστροφή στις ρίζες. "Για αυτήν την σεζόν θα πούμε ότι είναι σαν την 1η αλλά σαν να πήρε αναβολικά. Είναι η μεγαλύτερη που κάναμε ποτέ από άποψη κλίμακας, αλλά είχε πλάκα μέχρι τώρα, επειδή όλοι σμίγουν ξανά στο Hawkins, τα αγόρια και η Eleven θα αλληλεπιδρούν περισσότερο σαν την 1η σεζόν." είπε χαρακτηριστικά ο Matt Duffer. 

Σε εκείνο το σημείο ο Duffer δεν παρέλειψε να κλείσει το μάτι στα σχέδια που έχουν για τις spinoff σειρές του σύμπαντος του Stranger Things λέγοντας: "Και ναι, ίσως να υπάρξουν και spinoffs αλλά η ιστορία των Eleven, του Dustin, του Lucas και του Hopper, όλες αυτές οι ιστορίες τελειώνουν εδώ." 

Ο Shawn Levy πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο στην 5η σεζόν και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο τολμηρή από την 4η. "Μιλάμε για μια πολύ μεγάλης κλίμακας, κινηματογραφική αφήγηση που τυχαίνει να τη λέμε τηλεοπτική σειρά. Το Stranger Things 5 θα είναι όσο μεγάλες είναι και οι blockbuster ταινίες που βλέπετε στο σινεμά” είχε δηλώσει.

Στα νεότερα της παραγωγής του Stranger Things 5, μάθαμε ότι η Linda Hamilton, πρωταγωνίστρια των ταινιών "Terminator" θα παίξει στη νέα σεζόν, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουμε τον ρόλο της. Επίσης, ο Dan Trachtenberg, γνωστός από τις ταινίες "10 Cloverfield Lane" και "Prey", θα σκηνοθετήσει ένα από τα νέα επεισόδια.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven/Jane), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Matthew Modine (Dr. Brenner), Robert Englund (Victor Creel), και Jamie Campbell Bower (Vecna/Henry/One).

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα προβληθεί το Stranger Things 5, αν και μία ασφαλής πρόβλεψη θα έλεγε ότι θα είναι μετά το 2025.