Συγγραφέας Witcher βιβλίων για Netflix: «Δεν με ακούνε»

Ενώ γείωσε και τα παιχνίδια της CD Projekt
23 Νοεμβρίου 2023 15:18
Συγγραφέας Witcher βιβλίων για Netflix: «Δεν με ακούνε»

Ο διάσημος συγγραφέας Andrzej Sapkowski, το δημιουργικό μυαλό πίσω από τη σειρά "Witcher", παραχώρησε πρόσφατα σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο πλαίσιο της Vienna Comic Con. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με την αυστριακή gaming ιστοσελίδα Cerealkillerz, ο Sapkowski μοιράστηκε πληροφορίες για τη συγγραφική του διαδικασία, τα παιχνίδια της CD Projekt και τις απόψεις του σχετικά με τη διασκευή της διάσημης σειράς του από το Netflix.

Αναλυτικότερα, ο Sapkowski αποκάλυψε μια κάπως απόμακρη σχέση με τη σειρά του Netflix, σημειώνοντας την περιορισμένη επιρροή του στην κατεύθυνσή της. Παρά το γεγονός ότι προσέφερε κατά καιρούς προτάσεις, σημείωσε με χιούμορ ότι δεν τον λαμβάνει υπόψη η ομάδα παραγωγής, μιμούμενος ένα απορριπτικό στέλεχος του Netflix.

Ίσως τους έδωσα κάποιες ιδέες, αλλά ποτέ δεν με άκουσαν. Ποτέ δεν με ακούνε. Ποιος είναι αυτός; Είναι ένας συγγραφέας, ένας κανένας.

Ωστόσο, δεν εξέφρασε καμία έντονη δυσαρέσκεια πέρα από αυτό, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας προσαρμογής. Αντιθέτως, επαίνεσε τον εντυπωσιακό σχεδιασμό των σκηνικών της σειράς.

Συνεχίζοντας, με εφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Sapkowski έδωσε και μερικές αντισυμβατικές συμβουλές για τους επίδοξους συγγραφείς, προτείνοντάς τους να ακολουθήσουν πιο οικονομικά βιώσιμες δεξιότητες:

Μάθετε κάτι που αξίζει να κάνετε. Για παράδειγμα, μάθετε να επισκευάζετε υπολογιστές. Αυτό φέρνει χρήματα. Ξεχάστε το γράψιμο, είναι δύσκολη δουλειά.

Τέλος, αναφερόμενος στη σχέση του με τα βιντεοπαιχνίδια, ο Sapkowski γείωσε για άλλη μια φορά τα projects της CD Projekt, επιβεβαιώνοντας ότι αδιαφορεί εντελώς για το gaming. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν έχει παίξει ποτέ τα Witcher βιντεοπαιχνίδια, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει κιόλας να το κάνει ποτέ.