Επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Halloween!

Ο “πόλεμος” για τα δικαιώματα του franchise τελείωσε
12 Οκτωβρίου 2023 23:23
Επίσημο: Έρχεται η τηλεοπτική σειρά του Halloween!

Πρόσφατα σάς ενημερώσαμε με σχετική είδηση, ότι γίνεται ένας μικρός χαμός από διάφορες εταιρίες που θέλουν να αγοράσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Halloween franchise. Εταιρίες όπως η A24 και η Miramax ήταν στην πρώτη γραμμή για να πάρουν τα δικαιώματα και όπως όλα δείχνουν, η 2η βγήκε η μεγάλη νικήτρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Miramax έχει και τα κινηματογραφικά δικαιώματα του Halloween.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, η Miramax απέκτησε και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θρυλικού franchise και τα αγόρασε από την Trancas International Films του Malek Akkad. Η Miramax Television υπέγραψε μια συμφωνία με την Trancas για την ανάπτυξη και τη συμπαραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς Halloween. Ωστόσο τα νέα δε σταματούν εδώ, το συμβόλαιο που υπέγραψε αναφέρει ότι θα έχει τα δικαιώματα και για άλλα τηλεοπτικά έργα για την παγκόσμια αγορά.

Η νέα σειρά Halloween της Miramax αναμένεται να αναθεωρήσει το σύμπαν και εκτός από την τηλεόραση, θα αφορά και τον κινηματογράφο. Ο επικεφαλής του Global TV της Miramax, Marc Helwig, θα επιβλέπει δημιουργικά το franchise σε στενή συνεργασία με τον Akkad.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο που ανοίγει για το Halloween, με την Miramax και την Trancas να ετοιμάζουν το επόμενο βήμα του franchise. Η Trancas βρισκόταν και στην παραγωγή της πρόσφατης τριλογίας του David Gordon Green που έγινε σε συνεργασία με την Blumhouse Productions.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το Halloween στην τηλεόραση» είπε ο Helwig.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία μας με την Trancas και τον λαμπρό Malek Akkad, εισάγοντας αυτό το εμβληματικό franchise σε μια νέα μορφή αφήγησης και μια νέα γενιά θαυμαστών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι παρόλο που η A24 έχασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Halloween, έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι της, καθώς πρόσφατα πήρε τα δικαιώματα για να φέρει στη μικρή οθόνη μία τηλεοπτική σειρά στο σύμπαν του Friday the 13th. Η σειρά ονομάζεται Crytal Lake και θα παίξει μέσα από το Peacock σε μία συνεργασία με την Universal Pictures.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τη σειρά του Halloween.

Tags: