Νέες ταινίες και σειρές Halloween από την A24; Γίνεται πόλεμος για τα δικαιώματα του franchise

Ο Michael Myers θα επιστρέψει…μάλλον!
29 Σεπτεμβρίου 2023 00:49
Νέες ταινίες και σειρές Halloween από την A24; Γίνεται πόλεμος για τα δικαιώματα του franchise

Ένας πόλεμος φαίνεται πως γίνεται αυτό τον καιρό στο Χόλιγουντ για τα δικαιώματα του Halloween, καθώς όπως μαθαίνουμε από το Bloody Disgusting, δύο εταιρίες «παλεύουν» για να αποκτήσουν το franchise.

Η τελευταία ταινία Haloween από τον David Gordon Green κυκλοφόρησε πέρυσι και έκλεισε ουσιαστικά τη μάχη μεταξύ του Michael Myers και της Laurie Strode, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αυτό δε σημαίνει ότι το franchise δε θα επιστρέψει. Τι θα έρθει, όμως, μετά την τελευταία τριλογία;

Το Bloody Disgusting έχει μάθει ότι η Trancas International Films του Malek Akkad έχει ανοικτά τα δικαιώματα του Halloween, με την Miramax να είναι επίσης η συνιδιοκτήτρια και της ανήκει μεγάλο μέρος -μόνο- των κινηματογραφικών ταινιών.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος από εταιρίες που κάνουν τις δικές τους προσφορές για να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Halloween, με την A24 και την Miramax να «μάχονται» για το ποιος θα τα πάρει. Επί του παρόντος, η A24 ηγείται στην προσφορά, αλλά δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές και δεν έχει κλείσει τίποτα. Η Miramax, θέλει επίσης να πάρει και αυτά τα δικαιώματα, μιας και έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα των Halloween ταινιών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloody Disgusting, η Trancas είναι ανοιχτή σε πολλές προτάσεις, τόσο όσον αφορά τον κινηματογράφο, όσο και τηλεοπτικές σειρές. Αυτή τη στιγμή πολλές streaming υπηρεσίες και άλλες εταιρίες παραγωγής δίνουν τις δικές τους προσφορές.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η A24 κέρδισε πρόσφατα επίσης τα δικαιώματα για να φέρει στη μικρή οθόνη μία τηλεοπτική σειρά στο σύμπαν του Friday the 13th και την έχει ήδη στα σκαριά σε συνεργασία με το Peacock που ανήκει στην Universal Pictures. Αυτή η σειρά ονομάζεται Crystal Lake και θα παίξει μελλοντικά στην τηλεόραση.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι σχεδόν όλες οι εταιρίες θέλουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Halloween για να φτιάξουν μία ή και παραπάνω σειρές, αλλά και ταινίες σε αυτό το επιτυχημένο σύμπαν.

Tags: