Το Succession παραλίγο να είχε 5η σεζόν και τώρα μάθαμε τι σχεδίαζε ο δημιουργός του

Υπήρχε ένα εναλλακτικό φινάλε...
22 Σεπτεμβρίου 2023 17:31
Το Succession παραλίγο να είχε 5η σεζόν και τώρα μάθαμε τι σχεδίαζε ο δημιουργός του

Με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας έγραψε το όνομά της, η σειρά "Succession" του HBO ολοκληρώνοντας μια λαμπρή πορεία τεσσάρων σεζόν δια χειρός Jesse Armstrong, σεναριογράφου και δημιουργού τη, αλλά και των δεκάδων υποψηφιοτήτων και βραβείων που έλαβε κατά τη διάρκειά της. 

Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας του είναι ότι μέχρι σήμερα μετράει 48 υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy της Τηλεοπτικής Ακαδημίας, με 13 νίκες. Μόνο στα Emmy του 2023 απέσπασε 24 υποψηφιότητες -αριθμό ρεκόρ που μόνο το Game of Thrones έφερνε κάποτε για το HBO. Σε έναν κανονικό κόσμο θα είχαμε μάθει ήδη τη συγκομιδή του μιας και η 75η Τελετή Απονομής των Emmy θα γινόταν στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω της μαζικής απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών στο Χόλιγουντ, αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας. 

Ωστόσο, το στερνό αντίο του Succession φάνηκε σε κάποιους ότι δεν ήταν και τόσο...στερνό. Το φινάλε της 4ης σεζόν μπορεί να έκλεισε τη βασική ιστορία της "διαδοχής" των Roys και του σιδηρούν θρόνου του Logan Roy, αλλά άφησε αναπάντητες πολλές από τις τύχες βασικών χαρακτήρων. Το ενδεχόμενο μιας 5ης σεζόν υπήρχε στο μυαλό του δημιουργού Jesse Armstrong και μέσα από ένα guest άρθρο του στο Vulture αποκαλύπτει τα πλάνα του για αυτή. 

Πρακτικά η 5η σεζόν θα ήταν το εναλλακτικό πλάνο για το τέλος της ιστορίας του Succession μιας και ο Άρμστρονγκ ήταν "επιφυλακτικός με το να πει αντίο" στο σόου του. Έπειτα από μια σύσκεψη με τους συναδέλφους εκτελεστικούς παραγωγο΄ςυ και σεναριογράφους του, αποφάσισε να τελειώσει το Succession στον 4ο κύκλο. 

Το πώς πήρε την απόφαση ο δημιουργός του Succession περιέγραψε αναλυτικά γράφοντας: "Έτσι, μόλις ολοκληρώθηκε η τρίτη σεζόν και προβλήθηκε, τον Δεκέμβριο του 2021, συγκέντρωσα τους συναδέλφους μου εκτελεστικούς παραγωγούς-συγγραφείς. Η Lucy Prebble, ο Tony Roche, ο Jon Brown και ο Will Tracy ήρθαν μαζί μου στο γραφείο μου στο Brixton για να εξετάσουν τα εναλλακτικά σχήματα μελλοντικών σεζόν που είχα γράψει στους τοίχους: μία τελευταία σεζόν δέκα επεισοδίων ή δύο σεζόν έξι ή οκτώ επεισοδίων. Η αίσθησή μου ήταν ότι θα έπρεπε να κάνουμε μια τελευταία γεμάτη σεζόν αντί να την τεντώσουμε. Αλλά ήμουν επιφυλακτικός να αποχαιρετήσω τόσο γρήγορα όλες τις σχέσεις και τις ευκαιρίες, να αφήσω χρήματα στο τραπέζι, να μετανιώσω για όλες τις υποπλοκές που θα έμεναν άγραφες, τα αστεία που θα έμεναν ανείπωτα."

Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο με αυτή τη μιρκή επιτροπή για αν θα έπρεπε να τελειώσουμε τη σειρά. Ο Γουίλ, ο ψυχρός δολοφόνος, ψήφισε υπέρ μιας ακόμα σεζόν. Ο Jon σκέφτηκε για δύο ακόμα. Πάντα φανταζόταν ότι πέντε σεζόν ήταν το κατάλληλο μέγεθος. Ο Τόνι είπε ότι αυτό που ήθελε για εμάς, για τον εαυτό του, ήταν να συνεχίσει να κάνει τη σειρά, αλλά κατά βάθος πίστευε ότι από δημιουργικής άποψης το σοφό θα ήταν να τελειώσει. Η Λούσι, νομίζω, καθάρισε το ζήτημα: Θα μπορούσαμε, αν θέλαμε, να συνεχίσουμε με μια παράσταση που γινόταν όλο και πιο ρωμαλέα και διασκεδαστική - ένα αναρριχώμενο φυτό που μεγάλωσε με τα πόδια του αλλά εξακολουθεί να βγάζει όμορφα άνθη πού και πού. Αλλά η σεζόν των δέκα επεισοδίων ήταν ο πιο δυνατός τρόπος για να κλείσουμε.

Στη σειρά που υπογράφει ο Jesse Armstrong και σκηνοθετεί ο Mark Mylod βλέπουμε τα απολαυστικά παιχνίδια εξουσίας μεταξύ του Logan Roy (Brian Cox) και των παιδιών του, που τους υποδύονται οι Jeremy Strong (Kendall Roy), Kieran Culkin (Roman Roy) και Sarah Snook (Shiv Roy).

Στο cast του 4ου κύκλου συμπεριλαμβάνονται οι: Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, J. Smith-Cameron, Peter Friedman, David Rasche, Fisher Stevens, Hiam Abbass, Justine Lupe, Scott Nicholson, Zoë Winters, Annabeth Gish, Adam Godley, Eili Harboe, Jóhannes Haukur Jóhannesson  και Jeannie Berlin

Η τηλεοπτική Ακαδημία δεν έκρυψε την αγάπη της για το Succession, αν και είχε μια ανοδική πορεία όσον αφορά τις υποψηφιότητες που λάμβανε, παράλληλα με την αναγνωρισιμότητα που λάμβανε με το κοινό. Έτσι από πέντε Emmy υποψηφιότητες στην 1η σεζόν, πήγε στις 18 για τη 2η σεζόν και στις 25 για την 3η σεζόν.

Βρείτε τις εντυπώσεις μας από το φινάλε του Succession πατώντας εδώ