Γράφει ιστορία το Succession του HBO στις υποψηφιότητες των βραβείων Emmy 2023

Ισοφάρισε το περσινό ρεκόρ των υποκριτικών υποψηφιοτήτων και έθεσε ένα νέο
13 Ιουλίου 2023 13:25
Γράφει ιστορία το Succession του HBO στις υποψηφιότητες των βραβείων Emmy 2023

Τι να πει κανείς παραπάνω για την πέρα έως πέρα σαρωτική πορεία της σειράς "Succession" που αναμφίβολα πλέον αποτελεί το νεότερο διαμάντι στο στέμμα του HBO; Όταν μια σειρά είναι τόσο υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς είναι λογικό να λατρευτεί και φυσικά να παίρνει το ένα βραβείο πίσω από το άλλο. Για αυτό και τα βραβεία Emmy 2023 θα είναι μια επανάληψη -όπως όλα δείχνουν- των προηγούμενων τριών συμμετοχών του.

Η 4η σεζόν και τελευταία του Succession θα αποχαιρετήσει το κοινό του μάλλον φορτωμένο στα Emmys μιας και με 27 υποψηφιότητες -αριθμοί που μόνο το Game of Thrones έφερνε κάποτε- με μαθηματική ακρίβεια θα πάει σπίτι εκείνη τη βραδιά με γεμάτο το σακί του. 

Ένα από τα ρεκόρ των Emmys είναι ότι ισοφάρισε τις περσινές 14 υποψηφιότητες στις υποκριτικές κατηγορίες σε μία χρονιά. Ιστορία όμως έγραψε για τα βραβεία Emmy χάρη στις ερμηνείες των Brian Cox, Kieran Culkin και Jeremy Strong, καθώς για πρώτη φορά βρίσκονται υποψήφιοι στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά τρεις ηθοποιοί από την ίδια σειρά

Επίσης, με Emmy υποψηφιότητα βρέθηκε η Sarah Snook που υποδύεται την Shiv Roy για τρίτη συνεχή φορά αλλά για πρώτη φορά στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά, μαζί με τις Sharon Horgan (Bad Sisters), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Elisabeth Moss (Handmaid's Tale), Bella Ramsey (The Last of Us) και Keri Russell (The Diplomat). Οι Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Alan Ruck και Alexander Skarsgard επίσης είναι υποψήφιοι στην κατηγορία Β' Ρόλου, με την J. Smith-Cameron (Gerri) στην Β' Γυναικείου ρόλου. 

Ακόμη η κυριαρχία του Succession φαίνεται και στην κατηγορία guest ρόλων σε δραματική σειρά με τους James Cromwell, Arian Moayed, Hiam Abbass, Cherry Jones και Harriet Walter.

Η τηλεοπτική Ακαδημία δεν έκρυψε την αγάπη της για το Succession, αν και είχε μια ανοδική πορεία όσον αφορά τις υποψηφιότητες που λάμβανε, παράλληλα με την αναγνωρισιμότητα που λάμβανε με το κοινό. Έτσι από πέντε Emmy υποψηφιότητες στην 1η σεζόν, πήγε στις 18 για τη 2η σεζόν και στις 25 για την 3η σεζόν. Βρείτε τις εντυπώσεις μας από το φινάλε του Succession πατώντας εδώ

Δείτε την λίστα όλων των υποψηφιοτήτων των βραβείων Emmy 2023 πατώντας εδώ. 

Η 75η Τελετή Απονομής των Primetime Emmys αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.