O Aaron Paul κατακεραυνώνει το Netflix: “Δεν παίρνω δεκάρα“ για τις προβολές του Breaking Bad

Το cast του Breaking Bad επανενώθηκε για να διαμαρτυρηθεί μαζικά εν μέσω της απεργίας του SAG-AFTRA
04 Σεπτεμβρίου 2023 17:56
O Aaron Paul κατακεραυνώνει το Netflix: “Δεν παίρνω δεκάρα“ για τις προβολές του Breaking Bad

Το Breaking Bad φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια στο Netflix και είναι διαθέσιμο μάλιστα και στον ελληνικό κατάλογο, μαζί με το spinoff/sequel του "Better Call Saul". Παρά το ότι είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές όλων των εποχών και μια από τις πιο λατρεμένες που έβγαλε ποτέ το AMC, εκατομμύρια κόσμος το παρακολουθεί και το bingάρει μέχρι σήμερα στο Netflix. 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: η άνευ προηγουμένου επιτυχία του Breaking Bad δε μεταφράζεται σε ισάξιες αποδοχές για τους πρωταγωνιστές του. Για αυτό και ο Aaron Paul, που υποδύθηκε τον Jesse Pinkman, βγήκε δημόσια και κατακεραύνωσε το Netflix για τις ύπουλες τακτικές του να μην πληρώνει κάποιο μερίδιο από τις "επαναλήψεις" της σειράς

Αποκάλυψε κιόλας μια δραματική κατάσταση στην οποία όχι μόνο αυτός αλλά και χιλιάδες ακόμη συνάδελφοί του έχουν περιέλθει, λέγοντας ότι "δε βγάζει ούτε δεκάρα" από τις προβολές του Breaking Bad στο Netflix. 

"Δε παίρνω ούτε δεκάρα από το Netflix για το Breaking Bad και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το θεωρώ εξωφρενικό. Νομίζω ότι πολλοί από τους streamers γνωρίζουν ότι ξέφευγαν με το να μη πληρώνουν δίκαιους μισθούς και τώρα ήρθε η ώρα να βάλουν το χέρι στη τσέπη." - Aaron Paul 

Η σχέση μεταξύ Breaking Bad, AMC και Netflix είναι βαθιά καθώς η Sony Pictures Television είχε κλείσει συμφωνία με το Netflix για την διάθεση των σεζόν του στην πλατφόρμα, κάτι που ανέβασε τα νούμερά του στην καλωδιακή αλλά και το γενικότερο ενδιαφέρον για τη σειρά. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία εξασφαλίστηκε η 5η σεζόν με τα δύο μέρη των 8 επεισοδίων, τα οποία μέχρι και σήμερα θεωρούνται ως ένα από τα αρτιότερα φινάλε τηλεοπτικών σειρών που υπήρξαν ποτέ. 

Μέχρι και ο δημιουργός του, Vince Gilligan είχε παραδεχτεί σε δήλωση του παλιότερα ότι "Το Netflix μας κράτησε στον αέρα". Ο Aaron Pail όμως δεν ήταν μόνος, καθώς σύσσωμο το cast του Breaking Bad βρέθηκε μπροστά από τα κεντρικά της Sony Pictures σε μια διαδήλωση εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων του σωματείου SAG-AFTRA, το οποίο ζητάει από τα στούντιο να πληρώσουν αυτά που αξίζουν στους ηθοποιούς. 

Μαζί του βρέθηκε και ο Bryan Cranston που υποδύθηκε τον Walter White στο Breaking Bad, καθώς και άλλες γνωστές φυσιογνωμίες του cast όπως ο Jesse Plemons, Betsy Brandt, Matt Jones και Charles Baker. Επίσης παραβρέθηκαν και δυο εκπρόσωποι του cast του Better Call Saul και συγκεκριμένα οι Rhea Seehorn και ο Patrick Fabian. 

Βέβαια κατά τη διάρκεια της απεργίας μπροστά από τα γραφεία της Sony Pictures, οι Paul Cranston και Plemons είπαν ότι δε θέλουν να παρουσιάσουν τις streaming υπηρεσίες σαν μπαμπούλες. Ο βραβευμένος με Emmy, Bryan Cranston, είπε χαρακτηριστικά:

Πρόκειται για ανθρώπους με τους οποίους όλοι μας θα συνεργαστούμε ξανά κάποια στιγμή. Θέλουμε απλώς να δουν την πραγματικότητα και τη δίκαιη αντιμετώπιση και να επιστρέψουν στο τραπέζι και να μας μιλήσουν. Κάτι που κάνει τον εργαζόμενο ηθοποιό να μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς του, να πληρώνει το ενοίκιο του, να αγοράζει φαγητό για τις οικογένειές του. Θέλω να πω, έχει φτάσει πραγματικά σε αυτό το σημείο. Είναι μια σημαντική στιγμή καμπής".