The Witcher: Οι Αμερικάνοι και το TikTok φταίνε για την ποιότητα της σειράς, λέει παραγωγός της

Δήλωση από τον Tomek Baginski που θα συζητηθεί
05 Αυγούστου 2023 21:46
The Witcher: Οι Αμερικάνοι και το TikTok φταίνε για την ποιότητα της σειράς, λέει παραγωγός της

Μετά το φινάλε της 3ης σεζόν του The Witcher που σήμανε παράλληλα και την τελευταία παράσταση του Henry Cavill στο ρόλο του Geralt, έγινε γνωστό ότι η τηλεθέαση σημείωσε σημαντική πτώση της τάξης του 30% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. 

Σε μια συνέντευξη του παραγωγού της σειράς, Tomek Baginski, σε πολωνικό μέσο προσπάθησε να εξηγήσει γιατί η σειρά του Netflix πήγε να αλλάξει τόσα στοιχεία από τα βιβλία του Andrzej Sapkowski. 

Μερικά από τα όσα δήλωσε στο Wyborcza και μετέφρασε το Redanian Intelligence, έκαναν λόγο για αστάθμητους παράγοντες, όπως το ότι μερικοί ηθοποιοί αρρώσταιναν. 

"Υπάρχουν πολλοί και κατανοητοί λόγοι γιατί έγιναν μερικές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, αλλά ο τηλεθεατής δεν γνωρίζει αυτό το πλαίσιο, επομένως κάποιες φορές τσούζει που κάτι είναι καλύτερο στο βιβλίο." είπε ο Baginski. 

Λίγο μετά όμως εξήγησε και τους λόγους που η ποιότητα της σειράς, από σεναριακής άποψης, είναι σε αυτά τα επίπεδα, ρίχνοντας πρακτικά το φταίξιμο στο Αμερικάνικο κοινό και το...TikTok

"H σειρά φτιάχνεται με γνώμονα την πλειοψηφική μάζα των θεατών με διαφορετικές εμπειρίες, από διάφορα μέρη του κόσμου και ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι Αμερικάνοι, επομένως αυτές οι απλοποιήσεις δεν είναι μόνο λογικές, αλλά και είναι αναγκαίες", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Είναι επώδυνο για εμάς, και για μένα επίσης, αλλά το υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας και πολυπλοκότητας θα έχει μικρότερη εμβέλεια και δεν θα αγγίζει τον κόσμο. Μερικές φορές μπορεί να το παρακάνει, αλλά πρέπει να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις και να τις αποδεχτούμε.

Λίγο πιο μετά στη συνέντευξη ρωτάει το μέσο τον Baginski τι είναι σημαντικό για τις νεαρές ηλικίες που βλέπουν τη σειρά: 

Μόνο τα συναισθήματα. Μόνο αγνά συναισθήματα. Ένα σκέτο συναισθηματικό μείγμα. Αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν με το TikTok και το YouTube, πάνε από βίντεο σε βίντεο [...] Αγαπητά μου παιδιά, αυτό που κάνετε στον εαυτό σας σας κάνει λιγότερο ανθεκτικούς για μεγαλύτερης διάρκειας περιεχόμενο, για μεγάλες και περίπλοκες αλυσίδες αιτίας και αποτελέσματος".

Όσο για το γεγονός του recasting του Geralt, που θα δούμε να αλλάζει πρόσωπό από αυτό του Cavill σε αυτό του Liam Hemsworth, μάθαμε πρόσφατα τις πρώτες πληροφορίες και ότι θα είναι "άψογη" η μετάβαση. Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο Liam Hemsworth θα υποδυθεί τον Geralt για την 4η και 5η σεζόν του The Witcher