Ηθοποιός λέει ότι η Disney σάρωσε πρόσωπα και σώματα ανθρώπων για να δημιουργήσει “avatars”

Διαβάστε τις δηλώσεις της
03 Αυγούστου 2023 08:11
Ηθοποιός λέει ότι η Disney σάρωσε πρόσωπα και σώματα ανθρώπων για να δημιουργήσει “avatars”

Η Alexandria Rubalcaba, η οποία εργάστηκε ως κομπάρσος ηθοποιός στο WandaVision του Disney+ δήλωσε ότι η Disney σάρωσε το πρόσωπο και το σώμα της, καθώς και άλλων τρίτων ηθοποιών, έτσι ώστε να δημιουργήσει «ψηφιακά αντίγραφα» (avatars-ρέπλικες) των εαυτών τους.

Η ηθοποιός εργάστηκε στη σειρά του Disney+ για τέσσερις εβδομάδες και είπε ότι μία μέρα τους είπαν να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να σαρώσουν τις κινήσεις και το πρόσωπό της, καθώς και να ποζάρουν με διαφορετικούς τρόπους, όπως με έκπληκτες εκφράσεις. Η διαδικασία σάρωσης διήρκησε περίπου 15 λεπτά για τον κάθε ηθοποιό.

Η Rubalcaba δήλωσε τα εξής:

Μου είπαν να δείξω τα χέρια μου, μετά να τα βάλω μέσα στις τσέπες μου. Να κοιτάξω προς τα κάτω. Να κοιτάξω εκεί. Να δουν το πρόσωπό μου φοβισμένο ή να τους δείξω το πρόσωπό μου κάπως πιο έκπληκτο.

Κι αν δεν θέλω να είμαι στην τάδε ταινία; Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει τελικά όλους τους κομπάρσους ηθοποιούς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Rubalcaba δεν είχε κάποια ενημέρωση από την Disney για το πώς ή εάν το ψηφιακό της «avatar» θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια επόμενη σειρά ή ταινία της εταιρίας. Ο φόβος ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ηθοποιούς-κομπάρσους, είναι μια σημαντική ανησυχία στη συνεχιζόμενη απεργία SAG-AFTRA με τα στούντιο παραγωγής. Αυτή η απεργία θεωρείται η μεγαλύτερη εργατική διαμάχη στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1960.

Τέλος, όπως μεταφέρει το fagenwasanni, τα στούντιο υποστηρίζουν ότι αυτά τα avatars των ηθοποιών πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μόνο σε projects για τα οποία είχαν προσληφθεί οι ηθοποιοί-κομπάρσοι και όχι για άλλες μελλοντικές παραγωγές.