Έρχεται το ντοκιμαντέρ της δίκης Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ από το Netflix

Πολύ σύντομα η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Netflix
23 Ιουλίου 2023 11:14
Έρχεται το ντοκιμαντέρ της δίκης Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ από το Netflix

Το Netflix ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη δίκη μεταξύ Johnny Depp και της πρώην συζύγου του Amber Heard, η οποία τάραξε το Χόλιγουντ και απασχόλησε τα μέσα ενημέρωση πέρυσι. 

Πλέον γνωρίζουμε όχι μόνο τον τίτλο του ντοκιμαντέρ για την πιο διαβόητη δίκη των τελευταίων ετών στο Χόλιγουντ, αλλά και το πότε θα κάνει πρεμιέρα. Έτσι, το "Depp v Heard", όπως θα ονομάζεται αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Αυγούστου παγκοσμίως και φυσικά στην Ελλάδα, ενώ θα αποτελείται από τρία επεισόδια.

Σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός του Depp v Heard είναι η Emma Cooper, η οποία ειδικεύεται στο είδος αυτό, καθώς έχει υπογράψει τα "The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes", "The Disappearance of Madeleine McCann" και "Bikram: Yogi, Guri, Predator". Το Netflix στοχεύει στο να παρέχει μια "ουδέτερη" οπτική στα γεγονότα. Το δελτίο Τύπου του ντοκιμαντέρ αναφέρει: "Η σειρά τριών επεισοδίων μπορεί να ρίξει νέο φως στην ιστορία που όλοι νομίζουν ότι ήδη γνωρίζουν".

Επίσης, στην επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο ότι η σκηνοθέτιδα Emma Cooper καλύπτει τη δίκη με στόχο να παρουσιάσει μια ουδέτερη εικόνα για το τι συμβαίνει όταν το δικαστήριο της κοινής γνώμης αρχίζει να επισκιάζει την πραγματικότητα. Για πρώτη φορά, η σειρά τριών τμημάτων παρουσιάζει την κατάθεση του Depp και της Heard δίπλα-δίπλα, χρησιμοποιώντας πλάνα από 200 ώρες ζωντανής μετάδοσης της δίκης από τα κεντρικότερα δελτία ειδήσεων και τους πολίτες-σχολιαστές στο TikTok και το Twitter.

Τελικά, το Depp v. Heard διερωτάται για τον ρόλο που έπαιξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη δίκη, θέτοντας προκλητικά, άβολα ερωτήματα σχετικά με το πώς οι συζητήσεις που συνέβαιναν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μπορεί να επηρέασαν το αποτέλεσμα.