House of the Dragon 2η Σεζόν: Πώς θα συνεχίσουν τα γυρίσματα παρά την απεργία των ηθοποιών

Η εξαίρεση στον κανόνα για την σειρά-υπερπαραγωγή του HBO
14 Ιουλίου 2023 09:25
House of the Dragon 2η Σεζόν: Πώς θα συνεχίσουν τα γυρίσματα παρά την απεργία των ηθοποιών

Την ώρα που το Χόλιγουντ παραλύει καθώς ηθοποιοί και σεναριογράφοι κατεβαίνουν μαζί σε απεργία μέσω των συνδικάτων SAG-AFTRA και WGA, υπάρχουν και μερικές παραγωγές που εξαιρούνται από τους κανονισμούς των δύο συντεχνιών. 

Όπως για παράδειγμα αυτή της σειράς House of the Dragon του HBO που αυτόν τον καιρό γυρίζει τη 2η σεζόν της. Πώς όμως γίνεται να εξαιρείται αυτή η τόσο μεγάλη Χολιγουντιανή παραγωγή; Όπως εξηγεί το Variety στο ρεπορτάζ του, η prequel σειρά του Game of Thrones μπορεί να συνεχίσει τα γυρίσματά της στη Μ. Βρετανία -εκεί όπου είναι η βάση τους- παρά την απεργία των Χολιγουντιανών ηθοποιών, διότι η πλειοψηφία του cast απαρτίζεται από Βρετανούς ηθοποιούς

Το βρετανοθρεμμένο cast του House of the Dragon έχει υπογράψει διαφορετικά συμβόλαια με το τοπικό συνδικάτο του "Equity", επομένως τεχνικά μπορεί να συνεχίσει τα γυρίσματά της επειδή τα μέλη της Equity δεν μπορούν δια νόμου να απεργήσουν σε συμπαράσταση με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους. Βέβαια, η Equity από την πλευρά της εξέδωσε μια αλληλέγγυα δήλωση υπογεγραμμένη από τα 47.000 μέλη της, λίγο πριν κηρυχτεί επίσημα η απεργία της SAG-AFTRA λέγοντας ότι η "Equity UK θα υποστηρίξει τη SAG-AFTRA και τα μέλη της με όλα τα νόμιμα μέσα". 

Το HBO επιβεβαίωσε την προσθήκη των πρώτων τεσσάρων νέων ηθοποιών στο cast του νέου κύκλου, που θα πλαισιώσουν τις βασίλισσες Alicent και Rhaenyra των Olivia Cooke και Emma D'Arcy, και είναι οι: Simon Russell Beale, Freddie Fox, Gayle Rankin και Abubakar Salim.

Μάθαμε επίσης ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα περιλαμβάνει λιγότερα επεισόδια από τα 10 που περιλάμβανε η 1η σεζόν. Επίσης οι συντελεστές του HBO και της σειράς οραματίζονταν εξ αρχής μια ιστορία που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις σεζόν. Λόγω αυτού, ο showrunner Ryan Condal μαζί με τον δημιουργό και εκτελεστικό παραγωγό, George R.R. Martin, έχουν σχεδιάσει από πριν την 3η σεζόν του House of the Dragon, η οποία μάλιστα έχει πάρει το "πράσινο φως" από το HBO.

Στο cast συμπεριλαμβάνονται οι: Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Επιβεβαιωμένα η 2η σεζόν του House of the Dragon αναμένεται να κυκλοφορήσει στο HBO το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο αυτή η ημερομηνία είχε δοθεί πριν τις εξελίξεις με τη διπλή απεργία που παρέλυσε το Χόλιγουντ και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, το πλάνο κυκλοφορίας παραμένει όπως είχε ανακοινωθεί.