To Twilight γίνεται και αυτό remake ως τηλεοπτική σειρά - Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Μετά το Harry Potter άλλο ένα fantasy saga ταινιών και βιβλίων θα διασκευαστεί τηλεοπτικά
19 Απριλίου 2023 22:35
To Twilight γίνεται και αυτό remake ως τηλεοπτική σειρά - Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Φαίνεται πως τα λατρεμένα fantasy saga βιβλίων που έγιναν επιτυχημένες ταινίες είναι καταδικασμένα να γίνουν και σειρές, καθώς μετά το Harry Potter και την επερχόμενη σειρά του, μαθαίνουμε πως άλλο ένα πασίγνωστο franchise θα λάβει την ίδια διασκευή. 

Γεγονός είναι η τηλεοπτική σειρά του Twilight, των εξαιρετικά επιτυχημένων ταινιών που βασίστηκαν στα βιβλία της Stephanie Meyers. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter, η τηλεοπτική σειρά του Twilight θα είναι για το franchise ότι και "το τηλεοπτικό Χάρι Πότερ". Την παραγωγή έχει αναλάβει η Lionsgate Television και το πρώτο όνομα που αναλαμβάνει το project είναι η Sinead Daly, η οποία θα αναλάβει να γράψει το διασκευασμένο σενάριο του τηλεοπτικού Twilight, έχοντας στο ρεζουμέ της δουλειές όπως τα Tell Me Lies, The Walking Dead: World Beyond, Raised by Wolves, Dirk Gently’s Holistic Detective Agency και The Get Down". 

Αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό remake των Twilight ταινιών δεν έχει αγοραστεί από κάποια streaming υπηρεσία ή δίκτυο που θα αναλάβει την προβολή του, ενώ το ρεπορτάζ τονίζει ότι το project βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Λέγεται επίσης ότι αναμένεται να εμπλακεί στην παραγωγή της σειράς η δημιουργός του Twilight, Stephanie Meyers, χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε σε ποια θέση. 

Όσο για το ποιοι θα παίζουν τους βασικούς ρόλους της Bella, του Edward και του Jacob παραμένει άγνωστο, αλλά μην περιμένετε σαφώς να επιστρέψει η τριάδα των Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ και Τέιλορ Λότνερ. Και αυτό διότι όντας μια σειρά που θα βασίζεται στα βιβλία και θα διηγηθεί με περισσότερη λεπτομέρεια τα γεγονότα των βιβλίων, θα δούμε νέους ηθοποιούς να τους υποδύονται. 

Οι πέντε ταινίες του franchise που είναι γνωστό ως "The Twilight Saga" ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2012 με την τελευταία ταινία "Twilight: Breaking Dawn - Part 2". Αποτέλεσαν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες συγκεντρώνοντας πάνω από $3.4 δισεκατομμύρια συνολικά στο παγκόσμιο box office μετατρέποντας σε αστέρες τους τότε άγνωστους πρωταγωνιστές τους, Robert Pattinson, Kristen Stewart και Taylor Lautner. 

Υπάρχουν τέσσερεις βασικοί τόμοι των Twilight βιβλίων: "Twilight", "New Moon", "Eclipse" και 'Breaking Dawn". Το 2015 η Meyers έγραψε το "Life and Death: Twilight Reimagined" αλλάζοντας τα φύλα του Edward και της Bella ως βασικούς πρωταγωνιστές. Επίσης το 2020 κυκλοφόρησε ένα ακόμη spinoff βιβλίο το "Midnight Sun" που διηγήθηκε την ιστορία του πρώτου Twilight από την οπτική του Edward.