Ακυρώθηκε σειρά-υπερπαραγωγή της Lucasfilm στο Disney Plus

Ξεχάστε την επιστροφή της για 2η σεζόν
15 Μαρτίου 2023 23:58
Ακυρώθηκε σειρά-υπερπαραγωγή της Lucasfilm στο Disney Plus

Η τηλεοπτική σειρά "Willow" σταματάει πρόωρα στο Disney Plus, καθώς τα Variety και Deadline επιβεβαίωσαν το κόψιμό της από την Disney. Πρόκειται για την sequel σειρά της high-fantasy ταινίας "Willow" του 1988 σε παραγωγή της Lucasfilm, σκηνοθεσίας Ron Howard και χαρακτήρων του George Lucas. 

Το Willow κόβεται λοιπόν από το Disney Plus ύστερα από μία σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει την προβολή των 8 επεισοδίων της πριν από μόλις δύο μήνες. Έτσι, αν περιμένατε να επιστρέψει το Willow για 2η σεζόν πλέον το σενάριο αυτό δεν ισχύει. 

Η ιστορία συνέχιζε τα γεγονότα της ταινίας του 1988, κάνοντας ένα άλμα πέντε ετών από εκείνα, με πρωταγωνιστή και εδώ τον Warwick Davis ο οποίος επέστρεψε στο ρόλο του "Willow Ufgood". Μαζί με τον Davis πρωταγωνίστησαν οι: Ruby Cruz, Erin Kellyman, Ellie Bamber, Tony Revolori, Amar Chadha-Patel, Dempsey Bryk, και Joanne Whalley. 

Η επίσημη σύνοψη της σειράς περιγράφει την πλοκή ως «Μια απίθανη ομάδα ηρώων ξεκινά μια επικίνδυνη αναζήτηση σε μέρη πολύ πέρα από το σπίτι τους, όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν τους εσωτερικούς τους δαίμονες και να ενωθούν για να σώσουν τον κόσμο τους».  

Το Disney Plus δεν δημοσίευσε ποτέ τα νούμερα τηλεθέασής του επίσημα, αλλά βάσει των μετρήσεων της Nielsen, η υπερπαραγωγή της Lucasfilm δεν έφτασε ποτέ στο Top 10 των σειρών. 

Παρά τις γενικώς θετικές κριτικές που εξέλαβε σημειώνοντας σκορ της τάξης του 83% στο Rotten Tomatoes δεν κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα του κοινού, όπως η πρωτότυπη ταινία. Λέγεται όμως ότι το Willow παραμένει ένα σημαντικό IP για την βιβλιοθήκη της Lucasfilm, οπότε δεν αποκλείεται στο μέλλον να εξερευνήσει άλλους τρόπους για να επιστρέψει στο σύμπαν αυτό. 

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω μιας γενικότερης αναθεώρησης του προγράμματος και των παραγωγών της Disney και του Disney Plus, με σκοπό να υπάρξει περισσότερη κερδοφορία -κάτι που και άλλες streaming υπηρεσίες επιδιώκουν σε ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα. Παράλληλα η Lucasfilm κοιτάει πώς να ανακατέψει την τράπουλα του κινηματογραφικού τμήματος του Star Wars καθώς θα πάρει το χρόνο της για να βρει την επόμενη Star Wars ταινία. Παράλληλα στηρίζεται στις τηλεοπτικές σειρές του Star Wars όπως τo The Mandalorian και τα επερχόμενο Ahsoka, Acolyte, Skeleton Crew και όλα τα animated όπως το "The Bad Batch" και το "Star Wars: Visions". 

Tags: