The Last of Us HBO: Οι fans πιστεύουν ότι μια χαρακτήρας του “Part 2“ εμφανίστηκε στη σειρά

Η επίμαχη σκηνή έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα social media
22 Φεβρουαρίου 2023 22:05
The Last of Us HBO: Οι fans πιστεύουν ότι μια χαρακτήρας του “Part 2“ εμφανίστηκε στη σειρά

Μια σύντομη σκηνή στο 6ο επεισόδιο της σειράς The Last of Us του HBO έκανε τους fans των παιχνιδιών να σηκωθούν από τους καναπέδες σαν το γνωστό meme με τον Leonardo DiCaprio. 

Αφορμή ήταν μια σκηνή όπου την ώρα που η Ellie (Bella Ramsey) με τον Joel (Pedro Pascal) έτρωγαν στην τραπεζαρία μαζί με τον Tommy (Gabriel Luna) και την Maria, ένα κορίτσι παρακολουθούσε την Ellie όσο έτρωγε. Η Ellie με τον τσαμπουκά που την διέπει, φωνάζει στο άγνωστο αυτό κορίτσι που τρομάζει και φεύγει τρέχοντας. 

Οι τηλεθεατές που γνωρίσαν το The Last of Us από τη σειρά είναι λογικό να μην καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, όμως όσοι έχουν παίξει τα βιντεοπαιχνίδια έπιασαν το κλείσιμο του ματιού από τους παραγωγούς. 

Και αυτό διότι πείστηκαν και συμπέραναν όλοι πως πρόκειται για την Dina, την σύντροφο της Ellie που γνωρίζουμε στο The Last of Us Part II. Η πρώτη αυτή συνάντησή τους άλλωστε περιγράφεται σε έναν διάλογο που έχουν οι δυο τους στην σκηνή του sequel της Naughty Dog όπου χορεύουν στην ίδια τραπεζαρία στο Jackson, αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. 

Δείτε την επίμαχη σκηνή στο 6ο επεισόδιο του The Last of Us: 

Αυτό το easter egg δεν ήταν τυχαίο καθώς ο Neil Druckmann, showrunner της σειράς και δημιουργός του παιχνιδιού σχολίασε την εν λόγω σκηνή στο podcast του 6ου επεισοδίου, με τρόπο που υπαινίσσεται ότι οι fans έχουν δίκιο. 

"Είναι διφορούμενο, κάποιος κοιτάζει την Ellie... αναρωτιέμαι ποιος θα μπορούσε να είναι, θεωρητικά ή όχι. Θα το μάθουμε ίσως μια μέρα." λέει ο Druckmann στο podcast με τον Craig Mazin (co-showrunner) να απαντάει με την εξής φράση: "Ναι, γιατί στο Part 2, υπάρχει μια ιστορία για την πρώτη φορά που η Dina συνάντησε την Ellie που μοιάζει πολύ με αυτό που συμβαίνει εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η Dina, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι".

Να αναφέρουμε επίσης ότι τη νεαρή βερσιόν της Dina (αν εν τέλει πράγματι είναι αυτή) την υποδύθηκε η Paolina van Keef, την οποία τα credits του επεισοδίου την περιγράφουν ως "Staring Girl (κορίτσι που κοιτάει). 

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf, The Last of Us game), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (The Last of Us game), Ashley Johnson (Blindspot, The Last of Us game), Lamar Johnson (Your Honor), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων για την 1η σεζόν είναι οι Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).

Ήδη έχει ανακοινωθεί η συνέχεια του The Last of Us για τη 2η σεζόν, η οποία θα καλύψει μέρος των γεγονότων του The Last of Us Part II.