Annie Wersching: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών η ηθοποιός των The Last of Us και 24

Χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο
29 Ιανουαρίου 2023 22:28
Annie Wersching: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών η ηθοποιός των The Last of Us και 24

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Annie Wersching μόλις έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών.

Η Wersching έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, έχοντας διαγνωστεί για πρώτη φορά το 2020. Παρόλα αυτά, συνέχισε να εργάζεται, λαμβάνοντας σημαντικούς ρόλους στα Star Trek: Picard και The Rookie. Η Wersching  ήταν κυρίως γνωστή για τον ρόλο της ως Renee Walker στο σόου 24, ενώ είχε εμφανιστεί και σε πολλές αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές, όπως τα Bosch και Timeless. Παράλληλα, ήταν η Tess του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού The Last of Us.

Ο σύζυγός της, ο ηθοποιός Stephen Full, προέβη σε δηλώσεις για την απώλεια της αγαπημένης του, τονίζοντας:

Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην ψυχή αυτής της οικογένειας σήμερα. Αλλά μας άφησε τα εργαλεία για να το γεμίσουμε. Έβρισκε το θαύμα στην πιο απλή στιγμή. Δεν χρειαζόταν μουσική για να χορέψει. Μας δίδαξε να μην περιμένουμε την περιπέτεια να μας βρει. ‘Πηγαίνετε να τη βρείτε. Είναι παντού.’ Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε.

Η Wersching ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός με μια guest εμφάνιση στη σειρά Star Trek: Enterprise και συνέχισε με guest ρόλους σε σειρές όπως τα Supernatural και Cold Case. Από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2007, έπαιξε την Amelia Joffe στη σαπουνόπερα General Hospital του ABC, ενώ ένας από τους γνωστότερους ρόλους της ήταν όταν υποδύθηκε την ειδική πράκτορα του FBI Renee Walker στην έβδομη και στην όγδοη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς 24.

Μετά τη συμμετοχή της για δύο σεζόν στο 24, η Wersching έπαιξε ως guest star σε διάφορες σειρές, όπως τα CSI, NCIS, Rizzoli & Isles, Hawaii Five-0, Body of Proof, Dallas, Revolution, Castle, Blue Bloods, The Vampire Diaries και Touch.

Τον Δεκέμβριο του 2012, αποκαλύφθηκε ότι θα συμμετέχει στο αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation 3, The Last of Us. Η Wersching πέρα από το voice acting έκανε και motion-capture για την Tess. Το 2014, συμμετείχε στην πρώτη σεζόν της αστυνομικής σειράς Bosch του Amazon Prime και τέλος, το 2022 υποδύθηκε τη βασίλισσα των Borg στη δεύτερη σεζόν του Star Trek: Picard.