The Last of Us: Με μεγαλύτερο budget από σεζόν του Game of Thrones έρχεται η σειρά του HBO

Πόσο είναι τελικά το budget της τηλεοπτικής υπερπαραγωγής;
06 Ιανουαρίου 2023 00:31
The Last of Us: Με μεγαλύτερο budget από σεζόν του Game of Thrones έρχεται η σειρά του HBO

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι το HBO δε θα τσιγκουνευτεί καθόλου όσον αφορά την τηλεοπτική διασκευή του The Last of Us, μιας και δε θα ήθελε να κανείς να φαινόταν κάτι λιγότερο από μια υπερπαραγωγή. 

Και πράγματι από τα trailers έτσι φαίνεται πως θα είναι και θα τιμήσει το budget της, καθώς το διάσημο δίκτυο έβαλε το χέρι πιο βαθιά από ότι είχε κάνει για ολόκληρες σεζόν του Game of Thrones. Από τότε που είχαν αρχίσει τα γυρίσματα πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχε ακουστεί πως το κόστος παραγωγής θα ξεπερνούσε τα $10 εκατομμύρια ανά επεισόδιο, με συνολικό κόστος γύρω στα $100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The New Yorker μαθαίνουμε νέες πληροφορίες για το πόσο κόστισε η 1η σεζόν της σειράς The Last of Us, καθώς λέγεται ότι το "HBO έδωσε στη σειρά budget που ξεπερνάει κάθε μια από τις πρώτες πέντε σεζόν του Game of Thrones". Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το Game of Thrones είχε budget μεταξύ $6-8 εκατομμυρίων στις πρώτες τρεις σεζόν και ανέβηκε στα $8-10 εκατομμύρια για τις σεζόν 4 και 5. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα δείγμα ότι το HBO πίστεψε στο όραμα των δημιουργών Craig Mazin και Neil Druckmann για την τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού του PlayStation και της Naughty Dog. 

Το ότι τα λεφτά που ξοδεύτηκαν φαίνεται πως πήγαν σε καλή μεριά, το είδαμε στις εικόνες και τα trailers με τους εντυπωσιακούς Clickers, οι οποίοι μοιάζουν να είναι αυτούσια βγαλμένοι από το παιχνίδι, καθώς και μεγάλης κλίμακας μετα-αποκαλυπτικά σκηνικά, ακριβώς όπως τον κόσμο του The Last of Us. 

Για να έχετε μια σύγκριση, παρόμοιο κόστος έχουν τα επεισόδια άλλων videogame διασκευών σε σειρές όπως το HALO του Paramount+ και το The Witcher του Netflix

Όλα όσα ξέρουμε για το The Last of Us του HBO

Η πανάκριβη παραγωγή του HBO θα διαφέρει αρκετά από τα βιντεοπαιχνίδια σε πολλά σημεία, όπως για παράδειγμα μια λεπτομέρεια αναφορικά με το timeline των γεγονότων.

Έχει ειπωθεί ότι η πρώτη σεζόν των 10 επεισοδίων θα καλύψει τα γεγονότα του πρώτου The Last of Us, φυσικά με κάποιες απαραίτητες χρονικές τροποποιήσεις, αλλά και γεγονότα που θα εμπλουτίσουν την τηλεοπτική βερσιόν της ιστορίας.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων της 1ης σεζόν είναι οι εξής: Kantemir Balagov (Beanpole), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl) και ο Neil Druckmann που επίσης ανέλαβε το σενάριο και είναι εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Τα πρόσωπα του cast του The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones) Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (Naruto: Shippuden), Ashley Johnson (Blindspot), Lamar Johnson (Your Honor), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Να θυμίσουμε ότι η σειρά του The Last of Us του HBO θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου. Το πρώτο επεισόδιο μάλιστα αναμένεται να έχει διάρκεια όσο μια κανονική ταινία.