Ο Kanye West (Ye) επέστρεψε στο Instagram και αμέσως ξαναέφαγε ban!

Ουπς!
02 Νοεμβρίου 2022 13:09
Ο Kanye West (Ye) επέστρεψε στο Instagram και αμέσως ξαναέφαγε ban!

Ο γνωστός ράπερ Kanye West, ο οποίος άλλαξε πέρυσι το όνομά του σε Ye, δέχθηκε για δεύτερη φορά ban από το Instagram, αμέσως μετά την επιστροφή του. Περνώντας σε λεπτομέρειες, στις αρχές του Οκτωβρίου, ο West είχε χάσει τον λογαριασμό του στο Instagram εξαιτίας ενός post που δέχθηκε έντονη κριτική, με πολλούς να επισημαίνουν πως πρόκειται για αντισημιτισμό.

Λίγο αργότερα, ο ράπερ αποφάσισε να επιστρέψει στο Twitter, όπου αμέσως δέχθηκε ban για παρόμοια δημοσίευση. Κάπως έτσι, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, ο West ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αγοράσει το δικό του social media, το Parler, μια πλατφόρμα που διαφημίζεται ως εναλλακτική του Twitter που προσφέρει «ελευθερία λόγου».

Μέσα από το Parler, λοιπόν, ο ράπερ αποκάλυψε τώρα πως με το που ανέκτησε τον Instagram λογαριασμό του πριν λίγες ώρες, αμέσως δέχθηκε ξανά ban! Ναι, το Instagram έκανε ξανά ban τον Kanye West για άλλες 30 ημέρες, μιας και πάλι έκανε ένα αντισημιτικό σχόλιο.

Η μητρική εταιρεία του Instagram, η Meta, επιβεβαίωσε στο CBS News ότι ο λογαριασμός του Ye έχει περιοριστεί για παραβίαση των πολιτικών και των όρων χρήσης της πλατφόρμας. Ο εκπρόσωπος της Meta ενημέρωσε το μέσο ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός παραβιάζει τους κανόνες μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με προσωρινή απαγόρευση ή ακόμη και με άλλους περιορισμούς, όπως να μην μπορεί γενικότερα να δημοσιεύει, να σχολιάζει ή να στέλνει μηνύματα.

Η δημοσίευση του Kanye West που οδήγησε στο νέο ban στο Instagram:

Για την ιστορία, οι δημοσιεύσεις αυτές και τα bans στα social media στοίχησαν ακριβά στον Ye, ο οποίος έχασε πολλά συμβόλαιά του, με εταιρίες όπως η Adidas και η Balenciaga.