Απίστευτο Βίντεο: Κάρτες γραφικών με το κιλό στο Βιετνάμ μετά το τέλος του Ethereum mining!

Πανάκριβο hardware σε σκηνικό που θυμίζει…παζάρι
30 Οκτωβρίου 2022 12:46
Απίστευτο Βίντεο: Κάρτες γραφικών με το κιλό στο Βιετνάμ μετά το τέλος του Ethereum mining!

Πριν μερικούς μήνες κάτι τέτοιο θα έμοιαζε απίστευτο, αλλά κι όμως, είναι αλήθεια. Κατάστημα στο Βιετνάμ έχει πλημμυρίσει με τόσες μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών, μετά το τέλος του Ethereum mining, που κυριολεκτικά πουλάει στους ενδιαφερόμενους με το κιλό!

Ναι, καλά διαβάσατε! Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο από το κατάστημα Lê Thành που άρχισε να εφαρμόζει πρακτικές…παζαριού, για να ξεφορτωθεί τις αμέτρητες κάρτες γραφικών που έχει στην αποθήκη του. Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ένα μηχανάκι να σταματά μπροστά από το κατάστημα, οπού ο πωλητής έχει στοιβάξει τις κάρτες γραφικών, φωνάζοντας για να τις διαφημίσει. Αφού ο ενδιαφερόμενος επέλεξε δύο GPUs, ο πωλητής κυριολεκτικά τις ζύγισε και τις έδωσε στον πελάτη σε μια απλή κόκκινη πλαστική σακούλα!

Δείτε το απίστευτο βίντεο με το κατάστημα στο Βιετνάμ που πουλάει GPUs…με το κιλό:

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και καιρό η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει πάρει την κατηφόρα, με την αξία του Bitcoin να βρίσκεται περίπου στα 20 χιλιάδες δολάρια, σημαντικά δηλαδή πιο κάτω από το ορόσημο των 69 χιλιάδων δολαρίων που είχε αγγίξει στα τέλη του 2021. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όμως όταν το Ethereum ολοκλήρωσε το The Merge, κάτι που σημαίνει ότι η εξόρυξη με GPUs σταμάτησε και επίσημα.

Κάπως έτσι, miners, Internet Cafés και μεταπωλητές σε διάφορες χώρες της Ασίας και όχι μόνο, προσπαθούν απεγνωσμένα να πουλήσουν όσες κάρτες έχουν στην κατοχή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο λόγος; Η αξία τους υπάρχει περίπτωση να μην ανέβει ποτέ ξανά, ειδικά μετά τα καινούργια μοντέλα της Nvidia και της AMD που τραβούν πάνω τους τα βλέμματα των gamers. Κάπως έτσι, το αποτέλεσμα είναι περιστατικά όπως το παραπάνω! Για την ιστορία, παρόμοια σκηνικά είχαμε δει πρόσφατα και στην Κίνα.

Ακολουθεί περισσότερο φωτογραφικό υλικό.