Η BMW είναι η κάτοχος του Alphabet.com

Όχι η Google
12 Αυγούστου 2015 08:03
Η BMW είναι η κάτοχος του Alphabet.com

Η χτεσινή έκπληξη της Google με τη δημιουργία της εταιρίας “ομπρέλα” Alphabet, έχει ανησυχήσει την BMW. Και αυτό επειδή η BMW είναι κάτοχος του trademark Alphabet, ακόμα και του alphabet.com και δε φαίνεται να έχει σκοπό να το πουλήσει. Η Alphabet της BMW είναι μια θυγατρική εταιρία η οποία προσφέρει υπηρεσίες leasing σε εταιρίες και η ίδια η BMW δηλώνει πως δεν είχε ιδέα για την κίνηση αυτή της Google πριν τη χτεσινή ανακοίνωση.

Το νομικό της τμήμα ερευνά την υπόθεση, αλλά σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, δύο εταιρίες μπορούν να έχουν την ίδια ονομασία, αρκεί να μην “μπερδεύεται” ο πελάτης. Κι εδώ είναι που γίνονται περίπλοκα τα πράγματα, αφού η Google και το αυτόνομο αυτοκίνητο της μπορεί να είναι το σημείο τριβής με τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Τόσο το τμήμα αυτόνομης οδήγησης, όσο και το Google Auto, είναι υπό τη διεύθυνση της Alphabet της Google.

Η δικαστική μάχη φαίνεται να είναι επιλογή, αλλά μάλλον απίθανη, αφού η Google ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει προϊόντα με την ονομασία Alphabet. Επίσης το Reuters επισημαίνει πως υπάρχουν ήδη πάνω από 103 trademarks στις ΗΠΑ που περιέχουν τη λέξη “alphabet”. Όσο για το εμπόδιο της ιστοσελίδας, η Google φαίνεται πως το ξεπέρασε δημιουργώντας το abc.xyz.