Φορτίστε το κινητό σας περπατώντας

Η σωτηρία αυτών που είναι συνέχεια "στο πόδι"
06 Μαΐου 2014 11:30
Φορτίστε το κινητό σας περπατώντας

Η SolePower, μια startup εταιρία από δύο φοιτητές του Carnegie Mellon University, σκοπεύει να αντλήσει όλη την κινητική ενέργεια που προσφέρετε καθημερινά περπατώντας και να τη χρησιμοποιήσει σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphone, τα tablets και τα GPS. Το προϊόν τους, όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, είναι μία σόλα παπουτσιού που παράγει ενέργεια σε κάθε βήμα που κάνετε και τη διανέμει στα ηλεκτρονικά σας. Η λειτουργία δε διαφέρει πολύ από το σύστημα παραγωγής ενέργειας από την πέδηση που βρίσκουμε στα Prius και Tesla ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου πατώντας το φρένο, η ενέργεια μεταφέρεται στις μπαταρίες.

Η σόλα μπορεί να κοπεί για να ταιριάξει σε οποιοδήποτε παπούτσι και νούμερο. Η SolePower λέει πως πληροί τις απαιτήσεις ποδίατρων για το μέγεθος και την άνεση και πως είναι παντός καιρού και αδιάβροχη. Σε κάθε βήμα ο μηχανισμός τίθεται σε περιστροφική κίνηση. Αυτή η κίνηση δημιουργεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα και στέλνεται στην μπαταρία. Η μπαταρία βρίσκεται στο πάνω μέρος του παπουτσιού, στη θέση των κορδονιών. Έπειτα αφαιρείτε την μπαταρία από το παπούτσι και τη συνδέετε με ένα USB καλώδιο στη συσκευή που θέλετε να φορτίσετε.

H SolePower κέρδισε το Popular Science Invention Award 2014 και έχει μαζέψει ήδη μέσω του Kickstarter $60,000, ενώ επιπλέον χρηματοδότηση ανέβασε αυτό το ποσό στα $300,000. Το target group της SolePower δεν είναι υπάλληλοι γραφείου, αλλά άτομα που βρίσκονται όλη μέρα σε κίνηση. Η κυκλοφορία της αναμένεται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους και η τιμή της στα $175 με $225.

Tags: