Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro: Επίσημα με εκπληκτική κάμερα και τον πανίσχυρο Tensor G2

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τις νέες ναυαρχίδες της εταιρίας
06 Οκτωβρίου 2022 17:42
Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro: Επίσημα με εκπληκτική κάμερα και τον πανίσχυρο Tensor G2

Η Google, πιστή στην υπόσχεσή της, μέσα από το #MadeByGoogle event αποκάλυψε και επίσημα τα Google Pixel 7 και Google Pixel 7 Pro. Οι νέες ναυαρχίδες της εταιρίας έρχονται με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία σας, ωστόσο, πάμε να τα δούμε όλα πιο αναλυτικά.

Αρχικά, η Google ξεκίνησε με το Pixel 7, το οποίο έρχεται με 6,3 ίντσες οθόνη (1080p ανάλυση και 90Hz) και υπόσχεται μπαταρία όλη μέρα ή και μέχρι 72 ώρες με το αναβαθμισμένο battery saver mode. Ωστόσο, το Pixel 7 Pro, έρχεται με 6,7 ίντσες με QHD+ ανάλυση και variable refresh rate από 10 έως και 120Hz. Σύμφωνα με την Google και τα δύο τηλέφωνα έχουν πλέον 25% περισσότερη φωτεινότητα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η Google έμεινε πολύ στις κάμερες των νέων τηλεφώνων της και υπόσχεται καταπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο, με το guided frame να βοηθάει σημαντικά στις φωτογραφίες πολλών ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Επίσης, η εταιρία υπόσχεται ότι οι θολές selfie που βγάζετε θα αποτελούν πλέον παρελθόν, χάρη στον Tensor G2, ο οποίος θα αφαίρει τη θολούρα, έτσι ώστε να είναι πιο ευκρινείς. Μάλιστα, αυτό ισχύει για τις εικόνες και από τον ultrawide φακό, καθώς και από τον κεντρικό σένσορα.

Και οι δύο συσκευές έχουν 50MP στο κεντρικό φακό τους, με optical image stabilization και μπορεί να τραβάει 4K βίντεο με 30 ή 60FPS, 10-bit HDR περιεχόμενο και προσφέρει επίσης εκπληκτικό βίντεο σε Snapchat και TikTok. Ο telephoto του Pixel 7 Pro γίνεται καλύτερος με 5x αυτή τη φορά, ενώ προσφέρει και ζουμ 10x χρησιμοποιώντας τα pixel στο κέντρο όπως βλέπουμε και με τον κεντρικό φακό. Επίσης, ο ultrawide του 7 Pro είναι στα 12MP και έχει πλέον οπτικό πεδίο 125 μοιρών και τώρα περιλαμβάνει και αυτόματη εστίαση, έτσι ώστε να ενεργοποιεί το macro mode. Όσον αφορά τη selfie κάμερα, εδώ έχουμε έναν σένσορα 10.8MP. Η εταιρία λέει ότι θα δείτε πολλές σημαντικές (και μικρές) λεπτομέρειες που θα βελτιώσουν την εμπειρία σας με την κάμερα των τηλεφώνων.

Όσον αφορά το νέο chipset του Pixel 7 Pro, έχουμε τα 2x Cortex-X1 + 2x A76 και 4x A55 και στο GPU τον Mali-G710 MC10 που υπόσχεται ακαριαίες ταχύτητες και 35% bosst στα tasks του machine learning. Η μονάδα επεξεργασίας Tensor επόμενης γενιάς είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες μηχανικής εκμάθησης 60% πιο γρήγορα και 20% πιο αποτελεσματικά.

Η Google, υπόσχεται επίσης 5 χρόνια από security updates για τα νέα Pixels, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί και με τα Pixel 6. Επιπροσθέτως, η εταιρία θα φέρει και ένα VPN χωρίς επιπλέον κόστος, στα νέα Pixel, ωστόσο δεν έδωσε ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τα Google Pixel 7 και Google Pixel 7 Pro θα κοστίζουν $599 και $899 αντίστοιχα, για τις «απλές» εκδόσεις τους.

Tags: