Επικεφαλής Apple: Ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι το metaverse

Η εταιρία δεν ενστερνίζεται το όραμα του Mark Zuckerberg
06 Οκτωβρίου 2022 13:54
Επικεφαλής Apple: Ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι το metaverse

Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει πολλές εταιρίες να μιλούν και να επενδύουν για την υλοποίηση του metaverse, κάτι που βέβαια οι περισσότερες ορίζουν διαφορετικά. Μάλιστα, στην κούρσα έχουν ριχτεί και τεράστιοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως το Facebook του Mark Zuckerberg, το οποίο αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλάζοντας ολοκληρωτικά μέχρι και το όνομά του, σε Meta.

Όπως φαίνεται, η Apple, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας του πλανήτη δεν ενστερνίζεται το όραμα του Mark Zuckerberg και παρόλο που φημολογείται ότι ετοιμάζει δικό της AR headset, έχοντας προσθέσει Augmented Reality χαρακτηριστικά και στα iPhone, βλέπει αρκετά διαφορετικά τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Apple, ο Tim Cook, παραχώρησε μια σχετική συνέντευξη στο ολλανδικό μέσο Bright, στο πλαίσιο της οποίας αποκάλυψε το λόγο που ακόμη δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ δημόσια τον όρο metaverse. Αναλυτικότερα, ο Cook δήλωσε:

Πιστεύω ότι είναι πάντα σημαντικό να καταλαβαίνει ο κόσμος τι είναι κάτι. Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος αν ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σου εξηγήσει τι είναι το metaverse.

Από την άλλη πλευρά, το VR, η εικονική πραγματικότητα, είναι μια πιο ξεκάθαρη τεχνολογία που έχει αρκετές χρήσιμες πτυχές, σύμφωνα πάντα με τον Cook.

Είναι κάτι στο οποίο μπορείς πραγματικά να «χαθείς». Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλό τρόπο. Παρόλα αυτά, δε νομίζω ότι θα θέλατε να ζήσετε όλη σας τη ζωή έτσι. Η εικονική πραγματικότητα είναι για συγκεκριμένες χρήσεις, και όχι ένας καλός τρόπος επικοινωνίας. Δεν είμαι αντίθετος, αλλά τουλάχιστον έτσι το βλέπω.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι παρασκηνιακά η Meta έχει έντονα συναισθήματα σχετικά με την οπτική της Apple για το metaverse. Συγκεκριμένα, μέσα από πρόσφατο ρεπορτάζ του Verge είχαμε μάθει πως ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, ο Zuckerberg, είχε πει στους υπαλλήλους του εντός του καλοκαιριού ότι η Meta βρίσκεται σε μια «πολύ βαθιά, φιλοσοφική κόντρα» με την Apple όσον αφορά το metaverse. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.