Η Google έφτιαξε το πιο άβολο πληκτρολόγιο του κόσμου με σχεδόν 2 μέτρα μήκος (ΒΙΝΤΕΟ)

Και ο λόγος είναι πολύ απλός
03 Οκτωβρίου 2022 13:07
Η Google έφτιαξε το πιο άβολο πληκτρολόγιο του κόσμου με σχεδόν 2 μέτρα μήκος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Google Ιαπωνίας παρουσίασε το Gboard Bar, ίσως το πιο άβολο πληκτρολόγιο του κόσμου με σχεδόν 2 μέτρα μήκος, αφού όλα τα πλήκτρα του είναι τοποθετημένα στη σειρά το ένα μετά το άλλο!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το χιουμοριστικό βίντεο της εταιρίας εξηγεί πόσο πιο βολικό είναι το νέο της πληκτρολόγιο, καθώς ο χρήστης μπορεί να κοιτάζει μόνο προς μια κατεύθυνση για να βρει το πλήκτρο που χρειάζεται, ξεκινώντας δηλαδή από την αρχή μέχρι να φτάσει σε αυτό που θέλει να πατήσει στη συνέχεια. Μάλιστα, η εταιρία επισημαίνει πως υπάρχουν και οφέλη για την υγεία, αφού ο χρήστης τεντώνει τα χέρια του για να πληκτρολογήσει και δε μένει ακίνητος, ενώ χάρη στο τεράστιο μήκος του, το Gboard Bar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χάρακας για να μετρήσει κάποιος αντικείμενα, ως μπαστούνι, μέχρι και ως καλάμι για ψάρεμα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το πληκτρολόγιο προωθεί τη συνεργασία, αφού μπορούν κάλλιστα να το χρησιμοποιήσουν δύο άτομα ταυτόχρονα, για να γίνει για παράδειγμα ο προγραμματισμός δραστηριότητα για ένα ζευγάρι ή για τα προβλήματα που χρειάζονται περισσότερα άτομα από ένα για να λυθούν.

Αν δεν είναι προφανές, το όλο concept είναι χιουμοριστικό. Στόχος της Google είναι να προωθήσει το κανονικό Gboard, το ψηφιακό της πληκτρολόγιο για Android και iOS, το οποίο δε θα μπορούσε να έχει πιο αντίθετη φιλοσοφία. Βέβαια, η εταιρία έκανε όλα τα αρχεία του project διαθέσιμα στο Github έτσι ώστε αν κάποιος θέλει, να μπορεί πράγματι να φτιάξει το δικό του Gboard Bar.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αναλυτική του σελίδα, πατώντας εδώ, ενώ παρακάτω θα βρείτε και το χιουμοριστικό βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.