Google Search: Έρχονται αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης με περισσότερο βίντεο

Αποκαλύφθηκαν τα πλάνα της εταιρίας για τη mobile εφαρμογή
30 Σεπτεμβρίου 2022 10:08
Google Search: Έρχονται αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης με περισσότερο βίντεο

Στο πλαίσιο της πρόσφατης Search On παρουσίασής της, η Google ανακοίνωσε μερικές σημαντικές αλλαγές για το Google Search στις φορητές συσκευές και ειδικότερα για την Google εφαρμογή των iOS και Android.

Μια από τις νέες προσθήκες είναι οι συντομεύσεις. Κάτω από την μπάρα της αναζήτησης, λοιπόν, οι χρήστες σύντομα θα μπορούν να βρουν προτεινόμενες ενέργειες από τη Google, όπως για παράδειγμα για την αναγνώριση ενός τραγουδιού που ακούγεται στο παρασκήνιο ή για την οπτική αναζήτηση με την κάμερα. Συνολικά η εταιρία θέλει να κάνει την εμπειρία πιο γρήγορη, για να μπορούν οι χρήστες να καταλήξουν σε αυτό που ψάχνουν πιο άμεσα. Με αυτό το σκεπτικό, πέρα από τις συντομεύσεις, η Google θα αρχίσει να δείχνει αποτελέσματα και όχι μόνο προτάσεις με το που ξεκινά κάποιος να γράφει στην αναζήτηση. Δε θα χρειάζεται λοιπόν να πατηθεί το πλήκτρο της αναζήτησης για να εμφανιστούν αποτελέσματα.

Επιπροσθέτως, η Google θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν καλύτερα αποτελέσματα και έτσι θα κάνει αυτόματα προτάσεις για πιο συγκεκριμένες αναζητήσεις. Για παράδειγμα αν κάποιος ψάχνει για πόλεις στο Μεξικό, το Google θα τον ρωτάει αν ενδιαφέρεται για ταξίδι, για να ζήσει εκεί ή αν ψάχνει οικογενειακά μέρη.

Άλλη μια αλλαγή που μπορούν να περιμένουν οι χρήστες στο άμεσο μέλλον είναι τα Google Web Stories. Στόχος είναι τα αποτελέσματα να γίνουν πιο οπτικά. Έτσι, η Google θα προσθέτει στις αναζητήσεις και σχετικό υλικό από δημιουργούς περιεχομένου, με τις πληροφορίες να εμφανίζονται με τη μορφή Widgets. Ειδική έμφαση θα δοθεί στα βίντεο, αφού για παράδειγμα αν κάποιος αναζητήσει μια πόλη θα μπορεί να δει άμεσα σύντομα βίντεο από άλλους ανθρώπους που την έχουν επισκεφτεί ήδη.

Τέλος, η Google σκοπεύει να συγχωνεύσει τα αποτελέσματα, δείχνοντας σε ένα κοινό feed ιστοσελίδες, εικόνες και βίντεο, όλα στην αρχική σελίδα. Μάλιστα, όσο κάποιος συνεχίζει να κάνει scroll, όταν φτάνει στο τέλος των αποτελεσμάτων θα ξεκινάει να βλέπει αυτόματα αποτελέσματα και από άλλες σχετικές αναζητήσεις.