Η G.Skill πάει τις DDR5 στα άκρα με το πιο γρήγορο kit της αγοράς!

Ανεβάζοντας ξανά τον πήχη
24 Σεπτεμβρίου 2022 12:43
Η G.Skill πάει τις DDR5 στα άκρα με το πιο γρήγορο kit της αγοράς!

Η G.Skill μόλις αποκάλυψε το πιο γρήγορο kit DDR5 μνημών RAM της αγοράς. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Trident Z5 RGB σειρά της εταιρίας θα εμπλουτιστεί με ένα πακέτο που περιλαμβάνει 2 στικ των 16GB, με απίστευτη ταχύτητα DDR5-6800 και CAS latency 32, πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από υψηλή συχνότητα έχουμε και σχετικά μικρά timings.

Αναλυτικότερα, οι χρονισμοί των μνημών είναι 32-45-45-108, με την εταιρία να μην αποκαλύπτει ωστόσο την τάση λειτουργίας, η οποία πιθανότατα θα ανέρχεται τουλάχιστον στα 1.4V. Οι μνήμες έρχονται με Intel XMP 3.0 memory overclocking profiles και έχουν δοκιμαστεί με τους 12ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές και την Intel Z690 πλατφόρμα.

Η κυκλοφορία του εν λόγω kit αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, με την τιμή του να παραμένει και αυτή άγνωστη. Βέβαια, αν αναλογιστούμε πως οι DDR5 μνήμες εξακολουθούν ακόμη να είναι αρκετά ακριβές και πως μιλάμε για τις γρηγορότερες προτάσεις της αγοράς, μάλλον οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η G.Skill ανακοίνωσε συγχρόνως και ένα ακόμη kit που θα εμπλουτίσει και αυτό την Trident Z5 RGB σειρά. Η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν περισσότερη χωρητικότητα, χωρίς απαραιτήτως την υψηλότερη εφικτή ταχύτητα, παραμένοντας ωστόσο εξαιρετικά γρήγορες. Έχουμε, λοιπόν, δύο μνήμες των 32GB με DDR5-6400 συχνότητα και χρονισμούς CL32-39-39-102.

Και το δεύτερο αυτό πακέτο θα έρθει στην αγορά τον Οκτώβριο. Περισσότερες πληροφορίες για όλα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, μέσα στο καλοκαίρι είχε σπάσει το ρεκόρ χρονισμού DDR5 μνήμης, όταν ένας overclocker κατάφερε με το βοήθεια υγρού αζώτου να σπάσει το φράγμα των DDR5-10K+ συχνοτήτων! Περισσότερα σχετικά με το επίτευγμά του μπορείτε να διαβάσατε πατώντας εδώ.

Tags: