Nvidia RTX 4090: Διέρρευσαν φωτογραφίες και από τη νέα ναυαρχίδα

Προ των πυλών το μεγάλο event
13 Σεπτεμβρίου 2022 22:20
Nvidia RTX 4090: Διέρρευσαν φωτογραφίες και από τη νέα ναυαρχίδα

Απέχουμε μόλις μερικές ημέρες από την επίσημη παρουσίαση των RTX 4000 στις 20 Σεπτεμβρίου, των ολοκαίνουργιων καρτών γραφικών νέα γενιάς της Nvidia, οι οποίες θα φέρουν στο προσκήνιο την Ada Lovelace αρχιτεκτονική. Τώρα, μετά τις φωτογραφίες της RTX 4080 και η RTX 4090 ποζάρει μπροστά από τον φακό.

Συγκεκριμένα, στα κινεζικά Baidu forums ένας leaker ανάρτησε φωτογραφίες της GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO της ZOTAC. Μέσα από αυτές βλέπουμε την τελική retail συσκευασία, καθώς και το πίσω μέρος της κάρτας.

Το μοντέλο μοιάζει αρκετά ογκώδες και καταλαμβάνει τουλάχιστον τρία slots. Μάλιστα, η κάρτα είναι εξοπλισμένη με τρεις ανεμιστήρες για την ψύξη της και με ένα εντυπωσιακό backplate που έχει διάφορες εγκοπές για να επιτρέπει τη ροή του αέρα, παρέχοντας όμως τη στήριξη/σταθερότητα που χρειάζεται. Δυστυχώς οι φωτογραφίες δε δείχνουν ξεκάθαρα τις συνδέσεις παροχής ενέργειας, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε μια PCIe Gen 5 των 16 pin, με τον νέο 12VHPWR κονέκτορα. Παράλληλα, η πρόταση της ZOTAC μοιάζει να ενσωματώνει και RGB φωτισμό.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως στη συσκευασία φαίνεται ξανά η νέα γραμματοσειρά στο RTX branding, η οποία ξεχώρισε και στην διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της RTX 4080.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες, η Nvidia RTX 4090 θα κάνει χρήση του νέου AD102 chip της Ada Lovelace αρχιτεκτονικής. Αυτό μεταφράζεται σε 16384 CUDA cores, τους οποίους θα πλαισιώνουν 24GB GDDR6X μνήμης, με το TDP να ανέρχεται στα 450W.

Όσον αφορά την απόδοση, το νέο flagship της Nvidia αναμένεται να είναι δύο φορές καλύτερη από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς και ειδικότερα την RTX 3090 (και όχι την RTX 3090 Ti).

Φυσικά, σε μερικά εικοσιτετράωρα αναμένεται να μάθουμε επίσημα τα πάντα, στο πλαίσιο του GeForce Beyond σόου, οπότε θα δούμε και αν οι παραπάνω φήμες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι. Μέχρι τότε, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με τη νέα γενιά καρτών γραφικών της Nvidia, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.