Άκυρο τελικά το Crypto.com για το UEFA Champions League

Ναυάγησε το τεράστιο deal
04 Σεπτεμβρίου 2022 11:33
Άκυρο τελικά το Crypto.com για το UEFA Champions League

Όπως μεταφέρει το BBC, το Crypto.com τελικά ακύρωσε τη συμφωνία χορηγίας που ετοίμαζε με την UEFA για το Champions League. Αν αυτή γινόταν πραγματικότητα, το Crypto.com θα ήταν ο χορηγός της πασίγνωστης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για πέντε σεζόν, ξοδεύοντας συνολικά £428 εκατομμύρια,

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου, οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν την "τελευταία στιγμή". Έτσι, ο πασίγνωστος ιστότοπος ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων δε θα είναι τελικά αυτός που θα αντικαταστήσει την ρωσική εταιρία παροχής ενέργειας Gazprom, με την οποία η UEFA σταμάτησε να συνεργάζεται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και γι΄ αυτό υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανησυχεί για τους ολοένα και περισσότερους κανόνες που επιβάλουν οι ρυθμιστικές αρχές στα κρυπτονομίσματα και έτσι δεν ήθελε να δεσμευτεί. Ειδικότερα, η κατάρρευση της συμφωνίας οφείλεται στους φόβους του Crypto.com πως νέοι νόμοι για τις ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ικανότητα της εταιρείας να κάνει συναλλαγές και να λειτουργεί εκεί.

Ο Haider Rafique, επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ για την OKX, το δεύτερο μεγαλύτερο παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, τόνισε μιλώντας στο BBC:

Οι ευρωπαϊκοί νόμοι, ειδικά για τον χώρο των crypto συνεχίζουν να εξελίσσονται. Τα μεταβαλλόμενα καθεστώτα επικεντρώνονται σε έννοιες όπως η προστασία των καταναλωτών και η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δύο εξελίξεις που γενικά είναι ευπρόσδεκτες για τον κλάδο. Οι τυχόν αλλαγές και η ανάλογη προσαρμογή σε αυτές θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις επιχειρήσεις του κλάδου να είναι πιο επιτυχημένες.

Για την ιστορία, το Crypto.com είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες. Ο ιστότοπος, ο οποίος έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, έχει συμφωνίες χορηγίας με τη Φόρμουλα 1, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022.