Viral meme για την τοποθεσία σας προκαλεί την αντίδραση του Instagram

Επίσημη τοποθέτηση
27 Αυγούστου 2022 09:34
Viral meme για την τοποθεσία σας προκαλεί την αντίδραση του Instagram

Ένα meme που κυκλοφόρησε πρόσφατα έγινε γρήγορα viral, αναγκάζοντας το Instagram να πάρει θέση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σύμφωνα με το meme, μία πρόσφατη αναβάθμιση στο iOS πρόσφερε την επιλογή για “ακριβή τοποθεσία” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Αν ήταν ενεργοποιημένη, η ακριβής τοποθεσία του χρήστη θα εμφανιζόταν στους υπόλοιπους χρήστες Instagram.

Το Instagram έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το νέο χαρακτηριστικό εμφανίστηκε στο iOS 14, το 2020 και στο Android 12 το 2021. Όταν είναι ενεργοποιημένο, δίνει την άδεια στην εκάστοτε εφαρμογή να χρησιμοποιήσει το GPS της συσκευής για να συλλέξει δεδομένα για την ακριβή τοποθεσία του χρήστη.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δε μοιραζόμαστε την τοποθεσία σας με άλλους χρήστες. Όπως και άλλες social media εταιρίες, χρησιμοποιούμε την ακριβή θέση σας για πράγματα όπως tags τοποθεσίας και χαρακτηριστικά χαρτών.

Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης θέλει να προσθέσει στο Story του το tag της τοποθεσίας του, οι προτάσεις που μπορεί να επιλέξει στην αναζήτηση για τη θέση του είναι πιο σχετικές και ακριβείς.