Το Lucid Air Sapphire έρχεται να κοντράρει το Tesla Model S Plaid (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα δίνει όλα στις επιδόσεις
20 Αυγούστου 2022 10:27
Το Lucid Air Sapphire έρχεται να κοντράρει το Tesla Model S Plaid (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή τη στιγμή το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε επιδόσεις είναι το Model S Plaid της Tesla, ωστόσο η Lucid θέλει να την κοντράρει και αποκάλυψε το δικό της ηλεκτρικό όχημα επιδόσεων, το Lucid Air Sapphire. Διαθέτει τρεις μότορες, έναν μπροστά και δύο πίσω, παράγοντας 1.200 άλογα. Σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ψύξη, πιάνει τα 0-100 σε κάτω από δύο δευτερόλεπτα και τα 0-160 σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ τα 400 μέτρα τα κάνει σε χρόνο κάτω από τα εννέα δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

Με φαρδύτερο σασί για να χωρέσουν οι νέοι τροχοί Aero Sapphire και τα ειδικά λάστιχα Michelin, μπορεί να χειριστεί τις στροφές, ενώ διαθέτει και πιο σφιχτές αναρτήσεις. Οι αλλαγές στο εσωτερικό περιστρέφονται γύρω από το software, με αναβαθμισμένο interface το οποίο περιέχει περισσότερα performance χαρακτηριστικά.

Ωστόσο οι επιδόσεις δεν είναι φθηνές και η τιμή του Lucid Air Sapphire είναι στα $249.000, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 23 Αυγούστου.

Η Lucid αναγκάστηκε να αναδιαμορφώσει δραστικά τους στόχους παραγωγής της λόγω των προβλημάτων στην αλυσίδα προμηθευτών και από τα 20.000 οχήματα που στόχευε να παράξει, πλέον δεν περιμένει πάνω από 7.000 για το 2022.