To 2022 δεν πάει και τόσο καλά για την εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid Motors

Εμπόδια για την γραμμή παραγωγής
01 Μαρτίου 2022 19:56
To 2022 δεν πάει και τόσο καλά για την εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid Motors

Η εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας, Lucid Motors, φαίνεται πως έχει έρθει αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια και έτσι αποκάλυψε πως μειώνει σχεδόν στο μισό τις προβλέψεις της για το 2022.

Αναλυτικότερα, η εταιρία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ τόνισε ότι προβλήματα εφοδιασμού την αναγκάζουν να αλλάξει τις προβλέψεις της όσον αφορά την παραγωγή σε 12 χιλιάδες με 14 χιλιάδες οχήματα για φέτος, ενώ μέχρι πρότινος η εταιρία ήλπιζε πως θα καταφέρει να παράγει 20 χιλιάδες αυτοκίνητα. Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν το πρόβλημα προκαλείται από την παγκόσμια έλλειψη chips ή από άλλες πρώτες ύλες που ενδεχομένως δε μπορεί να εξασφαλίσει η Lucid.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο CEO της εταιρίας, Peter Rawlinson, δήλωσε:

Αυτό αντανακλά τις εξαιρετικές προκλήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας που αντιμετωπίζουμε και την αδιάκοπη εστίασή μας στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας, δεδομένης της πρωτοπορίας μας στην τεχνολογία και της ισχυρής ζήτησης για τα αυτοκίνητά μας.

Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, έχουν γίνει ήδη πάνω από 25 χιλιάδες κρατήσεις για το πολυτελές Lucid Air sedan της, οι οποίες μεταφράζουν σε τουλάχιστον $2.4 εκατομμύρια πιθανών εσόδων. Η Lucid αποκάλυψε συγχρόνως ότι έχει κατασκευάσει 400 οχήματα έως τις 28 Φεβρουαρίου, εκ των οποίων τα 125 παραδόθηκαν σε πελάτες πριν από το τέλος του 2021, ενώ άλλα έχουν πάει σε στελέχη και υπαλλήλους.

Μάλιστα, τα εμπόδια για την γραμμή παραγωγής είναι τόσο μεγάλα που η Lucid  θα καθυστερήσει και την κυκλοφορία του Gravity SUV της τουλάχιστον μέχρι το πρώτο μισό του 2024, για να διασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο συνδυασμός των αρνητικών αυτών εξελίξεων είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας να πέσει σχεδόν 15%.