ΦΗΜΗ: H Apple σχεδιάζει να προσθέσει διαφημίσεις σε περισσότερες εφαρμογές του iPhone

Έχοντας κάνει ήδη την αρχή
14 Αυγούστου 2022 19:51
ΦΗΜΗ: H Apple σχεδιάζει να προσθέσει διαφημίσεις σε περισσότερες εφαρμογές του iPhone

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η Apple σκοπεύει προσεχώς να προσθέσει δύο επιπλέον θέσεις διαφημίσεων στο App Store του iPhone. Τελικά φαίνεται πως αυτό θα είναι μόνο η αρχή, αφού ο αμερικανικός κολοσσός θα ανοίξει για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου».

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένα νέο ρεπορτάζ από τον έμπιστο ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος έχει φέρει αμέτρητες φορές στο παρελθόν παρασκηνιακές πληροφορίες για τα σχέδια της Apple στα φώτα της δημοσιότητας που μετά αποδείχθηκαν σωστές, κάνει λόγο για διαφημίσεις και σε διάφορες άλλες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του iPhone.

Αναλυτικότερα, η Apple έχει ξεκινήσει εσωτερικές δοκιμές για την εφαρμογή Maps, η οποία σύντομα μπορεί να αρχίσει να περιλαμβάνει διαφημίσεις. Αυτές θα αφορούν εστιατόρια, καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις που θα μπορούν να πληρώνουν για να φαίνονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αμέσως μετά σειρά παίρνουν οι εφαρμογές Books και Podcasts.

Αντίστοιχα, ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληρώνουν για να προβάλλονται περισσότερο τα προϊόντα τους, δηλαδή τα βιβλία και τα podcasts αντίστοιχα, σε πιο εμφανείς θέσεις εντός των εφαρμογών ή πιο ψηλά στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Για την ώρα και το Maps και το Books και το Podcasts δεν έχουν διαφημίσεις καμίας μορφής.

Τέλος, το ρεπορτάζ του Gurman επισημαίνει πως η Apple εξετάζει και το ενδεχόμενο διαφημίσεων και στο Apple TV+. Η εταιρία σκέφτεται να προσθέσει και αυτή μια βαθμίδα με φθηνότερη μηνιαία συνδρομή, η οποία όπως θα συμβαίνει και στα Netflix και Disney+, θα διακόπτει την προβολή των σειρών ή των ταινιών για διαφημίσεις.

Για την ιστορία, η πρώτη φορά που είδαμε διαφημίσεις σε εφαρμογή της Apple ήταν το 2016 με το App Store, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαφημίσεις στις εφαρμογές News και Stocks της εταιρίας.

Tags: