Οι διαφημίσεις έρχονται στο App Store της Apple (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αλλαγή στρατηγικής
30 Ιουλίου 2022 09:45
Οι διαφημίσεις έρχονται στο App Store της Apple (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πληροφορίες των MacRumors και Apple Insider αναφέρουν πως η Apple ετοιμάζεται να προσθέσει δύο θέσεις διαφημίσεων στο App Store. Η μία μάλιστα θα είναι σε περίοπτη θέση με μεγάλη καρτέλα στο Today tab και θα περιέχει ένα μικρό μπλε κουτί με την ένδειξη “Ad”. Η άλλη θέση θα εμφανίζεται σε σελίδες εφαρμογών με την ένδειξη “You Might Also Like”, προτείνοντας εφαρμογές παρόμοιες με αυτήν που ψάχνετε.

Το Apple Search Ads προσφέρει ευκαιρίες σε developers όλων των μεγεθών να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Όπως και οι υπόλοιπες διαφημίσεις μας, αυτές οι νέες διαφημιστικές θέσεις βασίζονται στις ίδιες αρχές – θα περιέχουν περιεχόμενο μόνο από εφαρμογές εγκεκριμένες από το App Store και θα διατηρήσουμε τα ίδια υψηλά στάνταρ ιδιωτικότητας.

Η Apple ανακοίνωσε πως οι δοκιμές του νέου συστήματος θα ξεκινήσουν σύντομα. Η κίνησή της δείχνει πως θέλει να εξερευνήσει νέους τρόπους παραγωγής εσόδων από το App Store και πως οι διαφημίσεις μπορεί να γίνουν ένας πιο σημαντικός πυλώνας για την εταιρία, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Έως τώρα διαφημίσεις υπήρχαν μόνο στην αναζήτηση του App Store. Τώρα το App Store μοιάζει περισσότερο με το Google Play Store, το οποίο διαθέτει παρόμοιες στήλες διαφημίσεων εφαρμογών.