Αυστραλία: Αυτό το αντικείμενο έπεσε από το διάστημα σε χωράφι αγροτών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Και μάλλον είναι απομεινάρι από διαστημόπλοιο της SpaceX
31 Ιουλίου 2022 12:54
Αυστραλία: Αυτό το αντικείμενο έπεσε από το διάστημα σε χωράφι αγροτών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Mick Miners είναι ένας Αυστραλός αγρότης, ο οποίος έχει μια φάρμα προβάτων στο Numbla Vale της Νέας Νότιας Ουαλίας, μια περιοχή που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Αυστραλίας. Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά, μια ασυνήθιστη έκπληξη τον περίμενε στις αρχές του Ιουλίου, αφού ένα τεράστιο αντικείμενο ύψους τριών σχεδόν μέτρων έπεσε από το διάστημα και προσγειώθηκε στις εκτάσεις του, όπου και καρφώθηκε στο έδαφος! Μάλιστα, ο Jock Wallace, ιδιοκτήτης ενός άλλου κοντινού αγροκτήματος, ανέφερε και αυτός ένα παρόμοιο περίεργο αντικείμενο που έπεσε στα δικά του χωράφια.

Τι ακριβώς συνέβη; Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν έναν δυνατό κρότο στις 9 Ιουλίου, ο οποίος ακούστηκε σε ολόκληρη την πολιτεία. Ο θόρυβος πιστεύεται ότι σχετίζεται με την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης, τμήματος ενός ‘Dragon’ διαστημικού σκάφους της SpaceX.

Για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται, ο Dr. Brad Tucker, αστροφυσικός από το Κολέγιο Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, επισκέφθηκε τις φάρμες και επιθεώρησε ο ίδιος τα αντικείμενα. Αφού τα εξέτασε, ο καθηγητής πλέον πιστεύει ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το τμήμα του διαστημοπλοίου που φιλοξενεί το πλήρωμα. Μάλιστα, τονίζει ότι πιθανότατα ταξίδευαν με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων την ώρα, με κατεύθυνση τον ωκεανό μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Ο Dr. Brad Tucker πρόσθεσε:

Στις φωτογραφίες των συντριμμιών μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα απανθρακώσεις, οι οποίες προέρχονται από την επανείσοδο. Είναι πολύ σπάνιο να το δει κανείς, επειδή συνήθως αυτά τα κομμάτια δεν προσγειώνονται στη στεριά, αλλά στον ωκεανό. Ο κόσμος συχνά νομίζει ότι βρίσκει μικρά κομμάτια διαστημικών σκουπιδιών, αλλά αυτά καίγονται κατά την επανείσοδο, οπότε το πιο πιθανό είναι βρει κανείς μεγάλα κομμάτια όπως αυτό.

Συγχρόνως, μιλώντας στο Space.com, η Rebecca Allen από Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σουίνμπερν πρόσθεσε:

Αυτό δείχνει ότι παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος των διαστημικών σκουπιδιών υποτίθεται ότι καίγεται στην ατμόσφαιρα... μεγάλα κομμάτια περνάνε. Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό και δείχνει ότι είναι κρίσιμο να παρακολουθούμε τα συντρίμμια. Θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη και ζητήματα με την καταστροφή του στρώματος του όζοντος, γι' αυτό πρέπει να κάνουμε περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό από το συμβάν στην Αυστραλία.