Παρήγγειλε RTX 3090Ti, του ήρθε μπολ με άμμο και έγινε viral στο TikTok (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άτυχη περιπέτεια ενός hardware enthusiast
25 Ιουλίου 2022 12:27
Παρήγγειλε RTX 3090Ti, του ήρθε μπολ με άμμο και έγινε viral στο TikTok (ΒΙΝΤΕΟ)

O Mauricio Takeda, ένας hardware enthusiast από τη Βραζιλία, αποφάσισε να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του τώρα που σιγά-σιγά πέφτουν οι τιμές, αγοράζοντας μια RTX 3090 Ti από την επίσημη ιστοσελίδα του Amazon κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφορών της πλατφόρμας, τα γνωστά Prime Days.

Ωστόσο, η αγορά του κατέληξε να γίνει viral και όχι για τον καλύτερο λόγο. Συγκεκριμένα, όταν παρέλαβε το πακέτο, ένιωσε πως είναι ασυνήθιστα βαρύ, σε σύγκριση με άλλες κάρτες γραφικών που έχει ξεπακετάρει στο παρελθόν. Αυτό τον έκανε καχύποπτο και έτσι ζήτησε από τη σύζυγό του να αρχίσει να βιντεοσκοπεί την όλη διαδικασία πριν ανοίξει το πακέτο, για να έχει το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση που κάτι είχε πάει στραβά.

Τελικά οι υποψίες του επαληθεύτηκαν και ανοίγοντας την συσκευασία της PALIT GeForce RTX 3090 Ti GameRock που υποτίθεται ότι αγόρασε για 14,500 RBL (€ 2,574), αντίκρισε ένα μπολ γεμάτο με άμμο! Η περιπέτεια του Takeda δεν τελείωσε όμως εκεί, αφού το Amazon δε δεχόταν να λύσει το πρόβλημα και να τον βοηθήσει. Έτσι, έπειτα από αρκετά πάρε-δώσε με την υποστήριξη πελατών, αποφάσισε να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας αγωγή σε ειδικό δικαστήριο της χώρας για επίλυση μικροδιαφορών.

Το θέμα τότε ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις, αφού ο Takeda συγχρόνως ανάρτησε το unboxing στο TikTok, όπου και έγινε viral. Η δημοσίευσή του μετρά πάνω από 640 χιλιάδες likes και 4.8 εκατομμύρια προβολές και αμέσως τα εγχώρια μέσα ξεκίνησα να το καλύπτουν.

Έπειτα και από την πίεση και των μέσων ενημέρωσης λοιπόν, ο Takeda βρήκε εν τέλει το δίκιο του και το Amazon δέχθηκε να τον αποζημιώσει. Δείτε το βίντεό του παρακάτω.

@maurisousa_ Comprei uma placa de vídeo e recebi potes de areia da @amazon ♬ som original - MauriSousa_