Σε δημοπρασία εξοπλισμός από την αποστολή Apolo 11 που πάτησε στη Σελήνη

Και οι τιμές μπορεί να ξεπεράσουν τα $2 εκατομμύρια
20 Ιουλίου 2022 14:56
Σε δημοπρασία εξοπλισμός από την αποστολή Apolo 11 που πάτησε στη Σελήνη

Η τεράστια μεσιτική εταιρία Sotheby's ανακοίνωσε ότι βγάζει σε δημοπρασία μια συλλογή από αντικείμενα και αναμνηστικά από την αποστολή Apolo 11 της NASA, η οποία πάτησε στο φεγγάρι το 1969. Συγκεκριμένα, τα αντικείμενα που θα πουληθούν διατηρούνταν από τον Αμερικανό μηχανικό και πρώην αστροναύτη Μπαζ Όλντριν.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για τον δεύτερο άνθρωπο στην ιστορία που περπάτησε πάνω στη Σελήνη, ως μέλος της προαναφερθέντας αποστολής, η οποία ήταν η πρώτη επανδρωμένη που έφθασε στην επιφάνεια του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Μεταξύ των αντικειμένων της δημοπρασίας συγκαταλέγεται το σακάκι που φορούσε ο Όλντριν στο διάστημα κατά τη διάρκεια της αποστολής, όσο δε φορούσε τη διαστημική του στολή. Επίσης, «στο σφυρί» θα βρεθεί και το τμήμα του σπασμένου διακόπτη που παραλίγο να παγιδεύσει τον Όλντριν και τον Νιλ Άρμστρονγκ στη Σελήνη και το στυλό που χρησιμοποίησε ο Όλντριν για να τους σώσει. Το κομμάτι του σπασμένου διακόπτη και ο μαρκαδόρος μάρκας Duro αναμένεται να πιάσουν μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων δολαρίων ή ίσως και να ξεπεράσουν το εύρος αυτό.

Το σακάκι του Aldrin αναμένεται να πωληθεί σε παρόμοια τιμή και είναι το μοναδικό ρούχο από την αποστολή Apollo 11 που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει ιδιωτικά, δαπανώντας φυσικά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το σακάκι εμφανίζεται σε πολλές διάσημες φωτογραφίες από την αποστολή, εκτός από εκείνες όπου ο Aldrin βρίσκεται στη Σελήνη, όπου και ήταν απαραίτητο να φορά την ειδική του στολή.

Σε περίπτωση που έχετε την περιέργεια, οι διαστημικές στολές των δύο αστροναυτών που πάτησαν στο φεγγάρι θα παραμείνουν στο Εθνικό Μουσείο Αέρα και Διαστήματος του Ιδρύματος Smithsonian.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.