Elon Musk: Η Γη μπορεί να συντηρήσει δύο με τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους

Ηχηρές δηλώσεις από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου
20 Ιουλίου 2022 14:28
Elon Musk: Η Γη μπορεί να συντηρήσει δύο με τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους

Όπως σας έχουμε μεταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, ένας από τους ύστατους στόχος του Elon Musk είναι να φτάσει την ανθρωπότητα στον πλανήτη Άρη. Ωστόσο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει επισημάνει άλλες τόσες φορές πως υπάρχει ένα εμπόδιο που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια αυτά, αφού ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Musk πιστεύει πως ο ρυθμός γεννήσεων βρίσκεται κάτω από τα 'βιώσιμα' επίπεδα και θεωρεί ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα. Ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX θεωρηθεί πως πρέπει να μας απασχολεί πολύ περισσότερο το ζήτημα της «κατάρρευσης του πληθυσμού», δηλαδή μια ραγδαία πτώση στον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη. Έτσι, τώρα συμφώνησε πως η Γη μπορεί στην πραγματικότητα να συντηρήσει δύο με τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους.

Αναλυτικότερα, μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter, ο Musk σχολίασε έναν χάρτη που δείχνει την πυκνότητα του πληθυσμού ανά γεωγραφική τοποθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η Γη είναι πρακτικά άδεια από ανθρώπους.

Στη συνέχεια, ο Musk συμφώνησε και μια ακόμη δημοσίευση που τονίζει:

Και ο κόσμος λέει ότι το πρόβλημά μας είναι ο υπερπληθυσμός. Η Γη θα μπορούσε βασικά να διατηρήσει 2 έως 3 φορές τον σημερινό πληθυσμό. Η Γη έχει αρκετούς πόρους. Αυτή η νοοτροπία που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τον υπερπληθυσμό πρέπει να αλλάξει. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για την πληθυσμιακή κατάρρευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη μεριά του, ο Musk έχει βοηθήσει το σκοπό, αφού ο ίδιος του έχει συνολικά δέκα παιδιά.


Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.