Η Xiaomi θα αποκαλύψει το prototype από το ηλεκτρικό αυτοκίνητό της μέσα στον Αύγουστο

Σε ένα ειδικό μεγάλο event
17 Ιουλίου 2022 09:20
Η Xiaomi θα αποκαλύψει το prototype από το ηλεκτρικό αυτοκίνητό της μέσα στον Αύγουστο

Πέρυσι μάθαμε ότι η Xiaomi μπαίνει δυναμικά στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την “Xiaomi EV”, που ιδρύθηκε γι’ αυτό το σκοπό τον Σεπτέμβριο του 2021. Τώρα, σύμφωνα με το Sina Tech, η εταιρία σκοπεύει να αποκαλύψει το prototype του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μέσα στον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης.

Την αποκάλυψη όπως λέει το arenav.com, θα την κάνει ο ιδρυτής της εταιρίας, ο Lei Jun, ο οποίος φαίνεται πως ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του στα κεντρικά γραφεία της, έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως όλα κυλούν ομαλά και όπως έχουν προγραμματιστεί.

Ακούγεται ότι μετά από αυτή την αποκάλυψη, το prototype του αμαξιού θα ξεκινήσει δοκιμές στο δρόμο, αλλά και διάφορα χειμερινά test. Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του ηλεκτρικού της Xiaomi προέρχεται από την HVST Automobile Design, η οποία είχε φτιάξει και το prototype “Maven” της WM Motor.

Η γενικότερη στρατηγική της εταιρίας, όπως τα πρώτα μοντέλα παραγωγής και η διεθνής επέκταση, παραμένει άγνωστη. Η Xiaomi όμως σκοπεύει να επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η απόφαση το εργοστάσιο να κατασκευαστεί στο Πεκίνο, μαρτυρά πως η Xiaomi σκοπεύει να γίνει mainstream κατασκευάστρια ηλεκτρικών που θα ανταγωνιστεί όχι μόνο τους κινεζικούς αντιπάλους της Nio και Xpeng, αλλά και διεθνείς όπως η Tesla.