Sponsored By Huawei

Είναι τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 τα καλύτερα ακουστικά της αγοράς;

Σε συνεργασία με την κορυφαία Devialet
22 Ιουλίου 2022 09:00
Είναι τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 τα καλύτερα ακουστικά της αγοράς;

Σε μία αγορά true wireless ακουστικών η οποία διαθέτει πλέον σχεδόν άπειρες επιλογές, η HUAWEI έρχεται να φωνάξει ένα βροντερό παρών με το νέο σετ ακουστικών της. Ο λόγος για τα FreeBuds Pro 2, χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο της επίτευγμα στο χώρο των ακουστικών. Πριν περάσουμε στα των ακουστικών, ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τη συνεργασία της HUAWEI με την Devialet, μίας εκ των κορυφαίων εταιριών στον τομέα της ακουστικής τεχνολογίας η οποία παράγει πανάκριβα προϊόντα εξαιρετικού ήχου. Στην προκειμένη, έβαλε το χεράκι της στη ρύθμιση των ακουστικών και σε ορισμένες τεχνολογίες.

Πρώτα από όλα, τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 έρχονται αρκετά αναβαθμισμένα σε σχέση με τον προκάτοχό τους και υπόσχονται δυνατό και ποιοτικό ήχο. Οι drivers των 11mm προσφέρουν 30% περισσότερο μπάσο σε σχέση με τα προηγούμενα. Το εύρος λειτουργίας τους ξεπερνά την ανθρώπινη αντίληψη και κυμαίνεται από 14Hz στις χαμηλές και έως τα 48kHz στις υψηλές συχνότητες, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη ακουστική εμπειρία σε όλο το ακουστικό φάσμα.

Πέρα όμως από το hardware, το software τους προσφέρει προσαρμογή του ήχου στα αυτιά σας σε πραγματικό χρόνο για τη βέλτιστη απόδοση ό,τι κι αν ακούτε ή όπως κι αν τα φοράτε. Μέσω της εφαρμογής AI Life μπορείτε να διαλέξετε επίσης διαφορετικά ακουστικά προφίλ που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Devialet. Υποστηρίζουν υψηλής ανάλυσης LDAC codec και είναι πιστοποιημένα από HWA και Hi-Res Audio Wireless, ενώ η ασύρματη μετάδοση ήχου γίνεται ταχύτατα χωρίς lag, με 990kbps.

Καλά όλα αυτά τα τεχνικά, αλλά πώς ακούγονται στην πραγματικότητα; Καταρχάς η εφαρμογή σας λέει ποιο είναι το σωστό tip για το αυτί σας μέσω μιας δοκιμής λίγων δευτερολέπτων. Το σωστό tip σφραγίζει σωστά, φέρνοντας ίσως τα καλύτερα μπάσα που έχετε ακούσει σε αυτόν τον τύπο ακουστικών, ενώ τα πρίμα και τα μεσαία είναι πεντακάθαρα.

Διαθέτουν και ένα ισχυρό ANC σύστημα ακύρωσης θορύβου με τρία μικρόφωνα που θα βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιβάλλον με σταθερά χαμηλό θόρυβο, όπως το ψυγείο, η κίνηση, μία καφετέρια κλπ. Σε περίπτωση που κινείστε στο δρόμο, υπάρχει και λειτουργία awareness για να έχετε αυξημένη αντίληψη για το περιβάλλον σας. Η μέγιστη απόδοση ακύρωσης θορύβου είναι στα 47dB. Το ANC προσαρμόζεται μάλιστα “έξυπνα” ανάλογα τη δομή του ακουστικού πόρου και τον περιβαλλοντικό θόρυβο, προσφέροντας διαφορετικά επίπεδα ANC στο αεροπλάνο και διαφορετικά στο σπίτι.

Μιλώντας για ακύρωση θορύβου, τα ακουστικά κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους και στις κλήσεις. Με τέσσερα συνολικά μικρόφωνα, ακυρώνουν τους ήχους του περιβάλλοντος και χάρη σε έναν ανεπτυγμένο αλγόριθμο ο οποίος έχει εκπαιδευτεί με πάνω από 100 εκατομμύρια δείγματα φωνής, ακούτε πεντακάθαρα το συνομιλητή σας. Μάλιστα προσφέρουν και ένα από τα καλύτερα μικρόφωνα που έχετε συναντήσει, με τον συνομιλητή σας να σάς ακούει πεντακάθαρα σαν να μιλούσατε από το τηλέφωνο. Οι επιδόσεις του μικροφώνου συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλές ακόμα και σε περιβάλλον με δυνατό αέρα.

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι επίσης η σύνδεση με δύο συσκευές, κάτι που σας επιτρέπει για παράδειγμα να απολαμβάνετε μία ταινία στο tablet και όταν έρθει μία κλήση στο τηλέφωνό σας και το σηκώσετε, να παύσει η ταινία, να μιλήσετε στο τηλέφωνο και όταν το κλείσετε να συνεχίσετε την ταινία χωρίς εσείς να κάνετε απολύτως τίποτα.

Στον τομέα της μπαταρίας η Huawei υπόσχεται 6.5 ώρες αναπαραγωγής (4 με το ANC ενεργοποιημένο) ή 30 συνολικά με τη θήκη, η οποία φορτίζει με USB-C ή ασύρματα, ακόμα και με την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση του κινητού σας. Υπάρχει πιστοποίηση IP54 που σημαίνει ότι αντέχουν ιδρώτα ή βροχή. Κάτι που φάνηκε πολύ χρήσιμο είναι το pinch στο στέλεχος του ακουστικού για τον έλεγχο, αντί για απλό touch που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη όταν για παράδειγμα ρυθμίζετε τη θέση του ακουστικού. Με ένα pinch δέχεστε μία κλήση ή πατάτε pause στην ταινία ή το τραγούδι, με δύο επιλέγετε επόμενο τραγούδι ή τερματίζετε την κλήση, με παρατεταμένο επιλέγετε ANC ή awareness, ενώ σέρνοντας το δάχτυλο στη μεταλλικό δαχτυλίδι αυξομειώνετε την ένταση. Φυσικά μπορείτε να ρυθμίσετε τις λειτουργίες όπως επιθυμείτε από την εφαρμογή AI Life η οποία υπάρχει σε iOS και Android.

Τα HUAWEI FreeBuds Pro 2 προσφέρονται σε Silver Frost, Ceramic White και Silver Blue και στο επίπεδο τιμής τους ξεχωρίζουν σίγουρα από τον ανταγωνισμό. Μάλιστα με κάθε αγορά FreeBuds Pro 2 από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της, η HUAWEI δίνει δώρο το HUAWEI BAND 7.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

Huawei Community