Η Tesla μόλις έχασε τον επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης της Andrej Karpathy

Ενώ γίνεται λόγος και για άλλες σημαντικές αποχωρήσεις
14 Ιουλίου 2022 13:24
Η Tesla μόλις έχασε τον επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης της Andrej Karpathy

Η Tesla μόλις έχασε ένα πολύ σημαντικό και υψηλόβαθμο στέλεχός της. Ο λόγος γίνεται για τον Andrej Karpathy, επικεφαλής του τμήματος AI της εταιρίας και βασικό μέλος της ομάδας ανάπτυξης του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης Autopilot.

Ο  Karpathy έφερε ο ίδιος τα νέα στα φώτα της δημοσιότητας, δηλώνοντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Ήταν μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω την Tesla με την επίτευξη των στόχων της τα τελευταία 5 χρόνια και η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας ήταν δύσκολη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το Autopilot εξελίχθηκε από ένα απλό βοήθημα για την τήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, φτάνοντας στην πλοήγηση στους δρόμους των πόλεων και ανυπομονώ να δω την εξαιρετικά ισχυρή ομάδα του να συνεχίζει αυτή τη δυναμική.

Δεν έχω συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον, αλλά σκοπεύω να ξοδέψω περισσότερο χρόνο εξερευνώντας τη μακροχρόνια αγάπη μου για την τεχνική εργασία στην τεχνητή νοημοσύνη, τον ανοιχτό κώδικα και την εκπαίδευση.

Όπως φαίνεται, δεν κρύβεται κάποια εχθρότητα ή διαφωνία πίσω από την αποχώρηση. Συγκεκριμένα, ο CEO της Tesla, Elon Musk, ευχαρίστησε δημόσια τον Karpathy για τη συνεισφορά του, αναφέροντας:

Ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για την Tesla! Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information, ο Karpathy δεν είναι το μόνο στέλεχος της Tesla που αποχώρησε. Αναλυτικότερα, ένας ανώτερος διευθυντής που επικεντρώνεται στο Diversity, Equity & Inclusion (DEI) έχει επίσης αποχωρήσει, καθώς και ο Chris Rollins, ανώτερος διευθυντής λογισμικού στο τμήμα ενέργειας της Tesla. Τέλος, αναφέρεται πως και η Kristen Kavanaugh, ανώτερη διευθύντρια επίσης από το DEI τμήμα παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα.

Για την ιστορία, πριν μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό πως η Tesla απέλυσε 200 υπαλλήλους της που εργαζόντουσαν στο Autopilot. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.