Η Tesla ξεκίνησε τις απολύσεις διώχνοντας 200 εργαζομένους

Έγινε πράξη η πρόσφατη προειδοποίηση του Elon Musk
30 Ιουνίου 2022 10:03
Η Tesla ξεκίνησε τις απολύσεις διώχνοντας 200 εργαζομένους

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πρόσφατα έγινε γνωστό μέσα από ένα ρεπορτάζ του Reuters πως ο Elon Musk διέταξε τη μείωση του προσωπικού της Tesla κατά 10%, παγώνοντας συγχρόνως και όλες τις νέες προσλήψεις, καθώς έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Τώρα, οι απολύσεις φαίνεται πως ξεκίνησαν, αφού η εταιρία έδιωξε περίπου 200 εργαζομένους. Συγκεκριμένα, οι απολύσεις αφορούν το τμήμα του Autopilot. Πρόκειται για την τεχνητή νοημοσύνη αυτόνομης οδήγησης ή υποβοήθησης οδήγησης που ενσωματώνεται στα διάφορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρίας. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους ήταν ωρομίσθιοι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναλάμβαναν να κατηγοριοποιούν τα δεδομένα που συγκεντρώνονται για την περεταίρω εκπαίδευση της AI.

Πρόκειται για μια νευραλγική διεργασία για την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο ως δουλειά δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, ούτε και αμείβεται καλά. Έτσι, τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρίες έχουν καταφύγει σε οικονομικότερες λύσεις, αναθέτοντας το έργο σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες με μικρότερους μισθούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TechCrunch, οι περίπου 200 εργαζόμενοι που απολύθηκαν επάνδρωναν τα γραφεία της Tesla στο San Mateo της Καλιφόρνια. Εκεί η Tesla απασχολούσε συνολικά 276 εργαζομένους, όπως αναλυτές, τους εν λόγω ‘data labelers’ κ.α. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι αναφέρεται πως θα μεταφερθούν σε άλλα γραφεία της εταιρίας.

Για την  ιστορία, βάσει επίσημων στοιχείων του 2021, η Tesla αριθμεί περίπου 100.000 υπαλλήλους. Επομένως, αν πράγματι συνεχιστεί το πλάνο για τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε ο Musk, ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως και 10.000 εργαζόμενοι συνολικά.