Η Panasonic θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Για να προμηθεύσει την Tesla
14 Ιουλίου 2022 09:20
Η Panasonic θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Η κυβερνήτης του Kansas των ΗΠΑ, Laura Kelly, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως η Panasonic θα επενδύσει $4 δισεκατομμύρια για την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, κοντά στην πόλη De Soto.

Ως η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία του Kansas και ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, αυτό το project θα μεταμορφώσει την οικονομία της πολιτείας μας, προσφέροντας 8.000 θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας που θα βοηθήσουν τους πολίτες μας να δημιουργήσουν καλύτερη ζωή για τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους.

Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει για να προσφέρει μπαταρίες οχημάτων στην Tesla, παρόλο που η ίδια η Tesla διαθέτει ένα Gigafactory στο Austin του Texas. Παρά την κάθοδο της παγκόσμιας οικονομίας και τις επιπτώσεις στις αλυσίδες προμηθευτών, η Tesla είδε τις παραγγελίες της να αυξάνονται κατά 90% μεταξύ του 2020 και του 2021, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα με τους προμηθευτές λιθίου.

Να σημειώσουμε πως η Panasonic ήδη συνεργάζεται με την Tesla, λειτουργώντας από κοινού το Gigafactory της εταιρίας στο Reno της Nevada.