Η Corsair μάς προετοιμάζει με νέα τροφοδοτικά των 1000W και 1500W!

Πριν καταφθάσουν οι κάρτες γραφικών νέας γενιάς
13 Ιουλίου 2022 17:14
Η Corsair μάς προετοιμάζει με νέα τροφοδοτικά των 1000W και 1500W!

Τόσο οι επερχόμενες RX 7000 κάρτες γραφικών της AMD όσο και οι RTX 4000 της Nvidia που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στους τελευταίους μήνες του 2022, πρόκειται να ανεβάσουν σημαντικά τα επίπεδα της κατανάλωσης. Προετοιμάζοντας, λοιπόν, το έδαφος, η Corsair μόλις ανακοίνωσε μια ανανέωση της HXi σειράς τροφοδοτικών της, με νέα μοντέλα υψηλής ισχύος.

Αναλυτικότερα, η εταιρία αποκάλυψε τα HX1000i και HX1500i που όπως προδίδουν και τα ονόματά τους είναι των 1000W και 1500W αντίστοιχα. Αυτά τα τροφοδοτικά προσφέρουν απόδοση έως και 91% με Platinum πιστοποίηση και διαθέτουν πλήρως ψηφιακό κύκλωμα για ταχύτερη απόκριση στις αυξομειώσεις ισχύος. Μάλιστα, και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα με 100% ιαπωνικούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές βιομηχανικής ποιότητας, ονομαστικής αντοχής έως 105C, και διαθέτουν τρεις EPS12V συνδέσεις για συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα μοντέλων μητρικών πλακετών.

Επιπροσθέτως, και τα δύο τροφοδοτικά διαθέτουν και 0db mode, στο οποίο ο ανεμιστήρας πέφτει σε μηδενικές στροφές, για εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία όταν απαιτούνται χαμηλά έως μεσαία φορτία. Από την άλλη, όταν το τροφοδοτικό πρέπει να παραδώσει υψηλότερα φορτία, υπάρχει ένας ανεμιστήρας των 140 χιλιοστών που και πάλι κρατά τα επίπεδα θορύβου όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Ακόμη, υπάρχει υποστήριξη της τεχνολογίας Modern Standby, για εξαιρετικά γρήγορο άνοιγμα του υπολογιστή από sleep, καθώς και δυνατότητα πλήρης παρακολούθησης μέσω του λογισμικού iCUE της Corsair. Αυτό σας επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε την κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τις στροφές του ενσωματωμένου ανεμιστήρα.

Παραδόξως, αν και τα τροφοδοτικά προορίζονται για high-end συνθέσεις με κάρτες γραφικών νέας γενιάς, δεν έρχονται με τον καινούργιο 16-pin power connector που μπορεί να παρέχει μέχρι και 600W σε μια κάρτα γραφικών. Σίγουρα η απόφαση της Corsair είναι ένα «αγκάθι», αλλά δεν θα αποτελεί πιθανότατα τεράστιο πρόβλημα, δεδομένου ότι οι περισσότερες κάρτες γραφικών θα έρχονται μάλλον με μετατροπείς από 8-pin σε 16-pin εντός της συσκευασίας, για να κάνουν την μετάβαση ευκολότερη.

Το ανανεωμένο HX1000i έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που αγγίζει τα $259,99, ενώ από την άλλη το HX1500i κοστίζει $399,99.