Η Volkswagen μπαίνει στο παιχνίδι των μπαταριών με επένδυση $20 δισεκατομμυρίων

Θα κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο στη Γερμανία
08 Ιουλίου 2022 23:52
Η Volkswagen μπαίνει στο παιχνίδι των μπαταριών με επένδυση $20 δισεκατομμυρίων

Κοιτάζοντας το μέλλον της αυτοκίνησης, το Volkswagen Group ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας εταιρίας που θα συγκαταλέγεται στον όμιλο, στο πλαίσιο μιας επένδυσης $20 δισεκατομμυρίων. Ο λόγος γίνεται για την PowerCo, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τον πλέον νευραλγικό τομέα της κατασκευής μπαταριών. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως η εταιρία θα κατασκευάσει και ένα δικό της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο Σάλτσγκιτερ της Γερμανίας.

Μιλώντας σχετικά, ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε:

Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η Volkswagen δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον της βιώσιμης, συμβατής με το κλίμα κινητικότητας. Μαζί, θέτουμε τα θεμέλια για τη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος σε σημαντικό βαθμό στο Σάλτσγκιτερ.

Όσον αφορά το ρόλο της PowerCo, η εταιρία θα χειρίζεται καθολικά τις δραστηριότητες μπαταριών για όλο τον όμιλο, από την παραγωγή των ίδιων των μπαταριών έως τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης για νέες τεχνολογίες, μέχρι την κατασκευή προϊόντων όπως μεγάλα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για το ενεργειακό δίκτυο.

Μόλις το εργοστάσιο στο Σάλτσγκιτερ τεθεί σε λειτουργία, η PowerCo θα αρχίσει την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στη Βαλένθια της Ισπανίας, έχοντας στα σκαριά τρία ακόμη εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη και ενδεχομένως και στη Βόρεια Αμερική. Κάθε ένα από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια έχει τεθεί ως στόχος να λειτουργεί χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνολικά, η PowerCo στοχεύει να ανοίξει έξι εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη που μαζί θα παράγουν μπαταριές αθροιστικής χωρητικότητας 240 GWh κάθε χρόνο, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει 5 χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία, όταν αρχίσει να λειτουργεί το 2025, ενώ συνολικά 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε όλη την Ευρώπη όταν ανοίξουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια.