Η εξαφανισμένη Κρυπτοβασίλισσα μπήκε στη λίστα "most wanted" του FBI (ΦΩΤΟ)

Απέσπασε $4 δις από τα θύματά της
01 Ιουλίου 2022 12:19
Η εξαφανισμένη Κρυπτοβασίλισσα μπήκε στη λίστα "most wanted" του FBI (ΦΩΤΟ)

Η 40χρονη Βουλγάρα Ruja Ignatova, γνωστή και ως η “εξαφανισμένη Κρυπτοβασίλισσα”, είναι πλέον και επίσημα ένας από τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους στον πλανήτη, αφού μπήκε στην “10 most wanted” λίστα του FBI. Η Ignatova ξεκίνησε την παράνομη δραστηριότητά της το 2014 με το OneCoin, ένα υποτιθέμενο κρυπτονόμισμα το οποίο πρόσφερε στους αγοραστές μερίδιο αν κατάφερναν να πουλήσουν το OneCoin και σε άλλους αγοραστές. Υπολογίζεται πως με αυτό το σύστημα πυραμίδα κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από $4 δισεκατομμύρια από τα θύματά της. Σύμφωνα με το FBI, το OneCoin ήταν χωρίς πραγματική αξία και ποτέ δε χρησιμοποίησε την blockchain τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Όταν οι ΗΠΑ υπέγραψαν ένταλμα για τη σύλληψή της το 2017, εξαφανίστηκε, παίρνοντας μαζί της $500 εκατομμύρια, ποσό που σαφώς τη βοηθά να διαφύγει από το χέρι του νόμου. Η τελευταία εμφάνισή της ήταν όταν επιβιβάστηκε σε μία πτήση από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα το 2017.

Το FBI προσφέρει αμοιβή $100.000 για κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη της Ignatova, ενώ πρόκειται για τη μόνη γυναίκα που βρίσκεται στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξέλιξη που έχουμε στην υπόθεση, από τότε που η Dr. Ruja εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2017. Επίσης πιστεύουμε πως έχει στην κατοχή της υψηλής ποιότητας πλαστά έγγραφα και έχει αλλάξει την εμφάνισή της. Υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να μην είναι πλέον ζωντανή.